Üzümlü'de Genç Istihdamina Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen 2022 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) dahilinde onaylanan ve Üzümlü Belediyesi tarafindan uygulanacak 2 projenin destek sözlesmesi Üzümlü Belediye Baskani Ahmet Sazli ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasinda imzalandi.

Üzümlü'de Genç Istihdamina Destek
Sosyal açidan dezavantajli kesimlerin topluma entegresini ve refahini önceleyen, genç ve kadin istihdamina katki saglayacak ve toplam bütçesi yaklasik 6,5 milyon lira olan 2 projeye KUDAKA tarafindan 4,1 milyon lira hibe destegi saglanacak.

2022 Yili SOGEP çerçevesinde destek almaya hak kazanan “Girisimci Kadinlar Seracilikta Üretecek Kazanacak Tüm Üzümlü Kalkinacak” isimli proje ile kurulacak olan 2.000 m2 serada kesme çiçekçilik, fide yetistiriciligi ve sebze-meyve üretimi yapilacak ve bu alanda egitimler verilecek. Projede egitim ve üretim için gerekli makine ekipman temini saglanacak. Verilen egitimler neticesinde 5 kadinin seracilik alaninda kendi isini kurmasi öngörülürken, 20 kadinin da istihdam edilmesi hedeflenmekte.

Ayni zamanda ilçede yasayan Ahiska Türklerinin toplumsal entegrasyon sürecine katki sunmak amaciyla belediyeye ait 3.000 m2‘lik arazi kullanilacak. Serada üretilecek ürünlerin ilçede faaliyet gösteren meyve kurutma tesisini beslemesi, bu tesisin de proje dahilinde kurulan serada üretilen ürünlerin satisina destek olmasi ve olusturulan birliktelik sayesinde topyekün bir kalkinma hamlesi planlanmakta.

“Kumumuz Yol Olsun” isimli projeyle Üzümlü ilçesinde kilit parke/bordür üretim tesisi kurulmasi planlanmakta. Projeyle ilçede altyapi yenileme ihtiyacinin karsilanmasi ve maliyetlerin düsürülmesi saglanacak. Projenin tamamlanmasiyla birlikte ilçenin 80 km yol yenileme çalismalarinda ihtiyaç duyulan yapi elemanlari da tesisten karsilanacak.

Kalkinma Ajanslarinin 2022 yili için belirledigi “Genç istihdami” temasi çerçevesinde uygulanacak iki projede 20’si kadin olmak üzere toplam 25 kisi istihdam edilecek.
Kaynak: İHA