Türkiye Pakistan'a Sel Yardimlarinda Hava Köprüsü Kurdu

AFAD Baskanligi selden etkilenen Pakistan’a çadir ve insani yardim malzemesi gönderme çalismalarina basladi.

Türkiye Pakistan'a Sel Yardimlarinda Hava Köprüsü Kurdu
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla AFAD Baskanligi, selden etkilenen Pakistan’a yardim eli uzatti. AFAD koordinasyonunda ilk etapta 10 bin adet çadir, 50 bin gida kolisi, 50 bin hijyen ve 10 bin bebek mamasindan olusan insani yardim malzemesinin sel bölgesine gönderilmesine baslandi. Pakistan’da siddetli muson yagmurlarinin neden oldugu ve 1000’den fazla Pakistanli’nin hayatini kaybettigi sel afeti sonrasi Türkiye, bölgeye yardim götürmek üzere harekete geçti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla AFAD Baskanligi koordinesinde bölgeye ilk etapta 10 bin adet çadir, 50 bin gida kolisi, 50 bin hijyen ve 10 bin

bebek mamasindan olusan insani yardim malzemesi gönderilecek.

Ilk yardimlar bölgeye gönderildi

Pakistan’da selden etkilenen afetzedelere yönelik bin 120 adet aile tipi çadir, 3.000 adet gida kolisi, 1.000 adet hijyen malzemesi ve bin adet bebek mamasindan olusan ilk yardimlar temin ve hava yoluyla dün aksam saatlerinde 2 uçakla bölgeye gönderildi. Bu yardim malzemelerinin bölgede dagitimini koordine etmek, çadir kentlerin kurulmasinda yardimci olmak üzere AFAD personeli de bölgeye gitti.

Yardim malzemelerin gönderilmesine bugün de devam edilecek

Ilk etapta gönderilecek 10 bin adet çadir, 50 bin gida kolisi, 50 bin hijyen ve 10 bin bebek malzemesinden olusan yardim malzemesinin gönderilmesi islemine bugün de devam edilecek.
Kaynak: İHA