Tarihi Küçüksu Çayiri'nda 'Beykoz Misir Festivali' Coskusu

Beykoz Misir Festivali, Tarihi Küçüksu Çayiri’nda Ismail Türüt ve Damla Yildiz konseriyle kapilarini açti. Festivale katilan vatandaslara kazanda kaynatilan toplamda 20 bin Beykoz misiri ikram edildi. Çocuklar için renkli sahne gösterilerinin de yer aldigi festivalde vatandaslar doyasiya eglendi.

Tarihi Küçüksu Çayiri'nda 'Beykoz Misir Festivali' Coskusu
Beykoz’da, Osmanli döneminde halkin ragbet ettigi ve hatiralarina naksettigi misir gelenegini tanitmak ve gelecek nesillere aktarmak amaciyla düzenlenen Beykoz Misir Festivali, Tarihi Küçüksu Çayiri’nda Ismail Türüt ve Damla Yildiz konseriyle kapilarini açti. Ilçenin yerel üreticilerinden temin edilen 20 bin Beykoz Misiri dev kazanlarda kaynatilarak vatandaslara ikram edildi. Çocuklar için illüzyon, vantrolog ve animasyon gösterilerinin de yer aldigi festivalde vatandaslar Sanatçi Ismail Türüt ve Damla Kaya konseriyle doyasiya eglendi. Festivale katilim saglayan Beykoz Belediye Baskan Murat Aydin, pisirilen Beykoz misirlarini vatandaslara ikram ederek sohbet etti, hatira fotografi çekildi. Baskan Aydin, sahne alan sanatçilara çiçek takdim etti.

Öte yandan, Beykoz misirinin tanitimi amaciyla Cumhuriyetköy’deki “Beykoz Köy Pazari”nda hafta boyunca ziyaretçilere ve alisverise gelen Istanbullulara misir ikram edilecegi belirtildi.

“Geleneksel hale getirilmis olmasi hosumuza gidiyor”

Festivalde konusan vatandaslardan Sadik Güzel, "Beykoz Belediyemize ve baskanimiza bu etkinlik için tesekkür ediyorum. Bu etkinliklerin geleneksel hale getirilmis olmasi hosumuza gidiyor. Daha öncesinde de bu etkinlige katilmisti. Emegi geçen herkesin yüregine saglik" diye konustu.

Kaynak: İHA