Sicaktan Bunalanlar Hazar Gölü'ne Akin Etti

Elazig’da sicakliklarin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle hafta sonunu da firsat bilen vatandaslar, Hazar Gölü’ndeki plajlara akin etti.

Sicaktan Bunalanlar Hazar Gölü'ne Akin Etti
Elazig ve bölgesinde hava sicakliklari mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Sicaktan bunalan ve serinlemek isteyen vatandaslar ise hafta sonunu da firsat bilerek Hazar Gölü’nün kiyisinda bulunan plajlara akin etti. Özellikle Diyarbakir, Malatya, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Mardin ve Batman basta olmak üzere çevre illerdeki vatandaslar, denize uzak olmalari nedeniyle Hazar Gölü’nü tercih ediyor. Iki ada ve sakli kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadir alanlari ile tatilcilerin gözde mekani oldu. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü’nde tatilcilere sezlong, semsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkanlar da saglaniyor.

Havanin sicak oldugunu belirten Emrullah Güçlü, “Diyarbakir’dan buraya serinlemek için geliyoruz. Sivrice güzel bir yer. Çocuklari getirdik, gezdiriyoruz. Onlar için degisiklik oluyor. Bunaltici havalarda buranin havasi bize çok iyi geliyor” dedi.

Tugba Girgin ise, “Elazig’dan geldim. Hava ve Sivrice çok güzel. Bu sene sicak gidiyor. Gölde serinliyor ve güzel vakit geçiriyoruz. Millet Antalya’ya Izmir veya Mugla’ya gitmek yerine burayi tercih edebilir. Yatirimlar yapilabilir” diye konustu.

Sivas’tan geldiklerini aktaran Nadir Duranay ise “Esim Elazigli, tatili firsat bilerek buraya geldik. Hava sicak. Bölge anlaminda da Elazig sicak bir sehrimiz. Biz de serinlemek anlaminda kaçamak olarak buraya geldik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA