Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Yogun Ilgi Görüyor

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yilbasindan bu yana 352 bin 88 ziyaretçiyi agirladi.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Yogun Ilgi Görüyor
Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Konya’ya kazandirilan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi sehrin favori ziyaret mekanlari arasinda yer aliyor. Geçtigimiz yil Mevlana Müzesi’nden sonra Konya’da en çok ziyaret edilen mekan olmayi basaran bahçede bu yil da yogun bir ziyaretçi trafigi yasaniyor. Sadece yerli turistlerin degil yabanci turistler ve tur operatörlerinin de ugrak mekani olmayi basaran bahçeyi sadece geçtigimiz Temmuz ayinda 96 bin 639 kisi ziyaret etti. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yilbasindan bu yana da 352 bin 88 ziyaretçi sayisina ulasarak önemli bir rekora imza atti. 56 ülkeden yaklasik 4 bin 200 sporcunun katilimi ile gerçeklesen ve Konya’nin uluslararasi arenada adindan söz ettiren Islami Dayanisma Oyunlari sebebiyle sehre gelen heyetler, sporcular ve görevlilerin de ziyaretleri, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne olan ilgiyi önemli ölçüde artirdi. Yaz döneminde hem yerli hem de yabanci turistlerin yani sira gurbetçilerin de yogun olarak tercih ettigi mekanlarin basinda Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yer aldi.

“Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz ülke sinirlarini asti”

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin Selçuklu’dan ülke sinirlari disina kadar uzanan bir üne kavustugunu ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyemiz tarafindan sehrimize kazandirilan Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz yerli ve yabanci turistlerin, fotograf tutkunlarinin, doga severlerin önemli ziyaret tercihlerinden biri haline geldi ve Temmuz ayinda rekor ziyaretçi sayisina ulastik. Agustos ayinda da devam eden ziyaretler de yogun ilgiyle devam ediyor. Ayni zamanda sehrimizin basariyla ev sahipligi yaptigi ve tüm dünyanin gözünün Konyamizin üzerinde oldugu 56 Islam ülkesinden 4 bin 200 sporcunun katilimiyla 5. Islami Dayanisma Oyunlari sebebiyle sehrimize gelen heyetleri, sporculari, organizasyon görevlilerini de bahçemizde agirladik. Konyamizin uluslararasi düzeyde tanitimina büyük katki saglayan bu organizasyon Konya Tropikal Kelebek Bahçemizin de uluslararasi arenada bilinirliligini artirdi. Bu vesileyle 5.Islami Dayanisma Oyunlari sebebiyle birçok ülkeden binlerce sporcu ve teknik heyet, medya mensubu, protokol üyeleri, izleyiciyi sehrimizde agirlamaktan büyük bir mutluluk duydugumuzu ifade etmek isterim. Herkesi Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne davet ediyorum” dedi.

7 bin 600 metrekare kullanim alanina sahip olan Tropikal Kelebek Bahçesi, 3 bin 500 metrekare yürüyüs alanina sahip. Ekvatoral iklim kosullarina göre yaz-kis 28 derece sicaklik ve yüzde 80 nem degerine sahip olan bahçede 40 farkli türde 20 bin kelebek ve 195 civarinda bitki türü ile ziyaretçilere farkli bir dünyanin kapilarini açiyor. Bahçede ayrica kral yilan, dev salyangoz, papagan gibi canlilar yasiyor. Bahçeye gelen misafirler kelebekleri kendi nektar bitkileri etrafinda uçarken gözlemleyebiliyor. Tropikal Kelebek Bahçesi Pazartesi günü hariç haftanin her günü saat 09.00-17.00 arasinda ziyaret edilebiliyor.
Kaynak: İHA