Baglar Belediyesinden Hizmet Seferberligi

Diyarbakir’in Baglar Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekiplerince ilk kez açilan üç yeni sokak asfaltlanarak ulasima elverisli hale getirildi.

Baglar Belediyesinden Hizmet Seferberligi
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Baglar Belediyesi’nin insasini sürdürdügü 1.sinif kati atik getirme tesisi ile yine belediye tarafindan tahsis edilen arazide yapimi devam eden bölgenin en büyük millet bahçesinde ise sona geliniyor. Bagcilar Mahallesi’nde Baglar Belediyesi tarafindan sürdürülen hizmetlerle bölgenin üst yapisi güçlendiriliyor. Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin çalismalariyla hizla kabuk degistiren bölgede birçok sokak olusturuldu, bu sokaklarda açilan yollar daha sonra belediyenin bazalt tasindan ürettigi asfaltla ulasim için konforlu hale getirildi.

1161,1163 ve 1167 numarali sokaklar hummali bir çalismayla asfaltlanarak ulasima açildi. Bin 500 ton asfalt serilen sokaklarin görüntüsü çevrede yasayan vatandaslardan büyük begeni aldi.

Asfaltlama çalismalarini yerinde inceleyen Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, su ana kadar birçok yeni sokak olusturarak vatandaslarin hizmetine sunduklarini söyledi.



Bölgenin hizla büyümesinden dolayi hizmet ihtiyaci ve talebinin de ayni dogrultuda arttigini belirten Beyoglu, “Burasi yakin gelecekte Diyarbakir’in kalbi durumuna gelecektir. Hizla büyüyen bir bölgemiz. Buna karsilik hizmet ihtiyaci da artiyor. Yeni cadde ve sokaklar, ara sokaklar ve kaldirimlar olusturuyoruz. Asfaltlamada ciddi bir basari ortaya koyuyoruz. Üç sokagimizi daha güzellestirerek ulasima hazir hale getirdik. Vatandasimizin hiç endisesi olmasin. Baglar Belediyesi olarak tüm imkan ve kaynaklarimizla onlarin emrindeyiz. Yorulmak bilmeyen bir enerjimiz var. Sahada ekiplerimiz büyük özveri gösteriyor. Motivasyonumuzun kaynagi ise halkimiza olan muhabbetimizdir. Yeni hizmetlerle yolumuza devam edecegiz” ifadelerinde bulundu.

Baglar’da belediye tarafindan insa edilen 1.sinif kati atik getirme tesisi ile Baglar Belediyesi’nin tahsis ettigi arazide Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca insa edilen bölgenin en büyük millet bahçesinde çalismalar araliksiz sürüyor. Baskan Beyoglu, ilçenin çehresini önemi ölçüde degistirmesi hedeflenen iki tesiste incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA