Taksim'de Taksi Ve Dolmuslar Denetlendi, Kurallara Uymayanlara Ceza Yagdi

Taksim’de polis ve IBB zabita ekiplerince, taksi ve dolmuslara yönelik denetim gerçeklestirildi. Kurallara uymadigi belirlenen 5 sürücüye ceza yazilirken, araçlari da trafikten men edildi.

Taksim'de Taksi Ve Dolmuslar Denetlendi, Kurallara Uymayanlara Ceza Yagdi
Taksim’de Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi ekiplerince taksi ve dolmuslara yönelik denetim gerçeklestirildi.

Meydanda kurulan denetleme noktasinda, araçlar tek tek durdurularak çalisma belgeleri kontrol edildi, kurallara uyulup uyulmadigina bakildi. Denetimde, 1 taksi sürücüsüne belediye ruhsati bulunmadigi için, 2 taksi sürücüsüne yolcu seçtigi için, 1 taksi sürücüsüne yolcudan yüksek fiyat istedigi için, 1 minibüs sürücüsüne ise belediye ruhsati kapali oldugu ve fazla yolcu aldigi için ceza yazildi. Bu kisilerin kullandiklari araçlar da trafikten men edilip çekiciye yüklenerek otoparka götürüldü.

Yolcu seçen taksicinin araci trafikten men edildi

Denetim yapan ekiplerin yanina gelen bir aile, bindikleri taksiden sürücü tarafindan zorla indirildiklerini söyleyerek sikayetçi oldu. Bunun üzerine polis, o taksi sürücüsünü denetim noktasinda durdurdu ve ceza yazarak aracini trafikten men etti. Taksi sürücüsü, aileyi araçtan indirmedigini, araca zorla bindiklerini söylese de ceza kesilmesine ve aracinin baglanmasina engel olamadi. Taksici tarafindan araçtan indirildiklerini söyleyen vatandas ise “Hastaneden çiktik, yürüyorduk. Taksiyi gördük, müsteri indi ve biz bindik. O da, “Ben götüremem, babama gidecegim” dedi.

Nereye gidecegimi sormasina gerek yok. Ben müsteriyim, binerim ve giderim” diye konustu.

Taksi ve dolmuslara yönelik uygulamalarin devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA