Sarkici Gülsen'in Emniyet Ifadesi Ortaya Çikti

Imam hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleri gerekçesiyle hakkinda tutuklama karari verilen Gülsen’in emniyet ifadesi ortaya çikti.

Sarkici Gülsen'in Emniyet Ifadesi Ortaya Çikti


Sarkici Gülsen bir mekanda verdigi konser sirasinda bir kisi hakkinda “Imam hatipte okumus daha önce kendisi, sapikligi oradan geliyor” seklinde ifadeler kullanmisti. Gülsen’in bu sözlerinin ardindan Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan "halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama" suçundan resen sorusturma baslatilmisti. Gülsen, hakkinda baslatilan sorusturma kapsaminda polis ile mevcutlu olarak Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’na getirildi.

Sarkici Gülsen, savciliga verdigi ifadenin ardindan çikarildigi nöbetçi hakimlikçe "halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gülsen’in emniyet ifadesi ortaya çikti. Ifadesinde sarkici Gülsen’in, "Ben 25 yillik sanatçiyim, müzisyen çalisma arkadaslarim var. Kadroda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç adli arkadasimin lakabidir. Arkadaslarla kendi aramizda ’aptal, salak, sapik’ seklinde sakalasiriz. Talihsizlik olarak bu iki kelime yan yana gelmistir. Arkadasimiz imam hatipte okumamistir. Ben bir sarki arasinda orkestrama hitaben ’beni seyircilerimin arasina omuzlarinizda tasiyin’ demem üzerine orkestra arasindan ’seni imam tasisin’ seklinde cevap gelince bahse konu konusma Miraç ile aramizda geçmistir. Aramizdaki esprilerin bu haliyle kamuoyuna yansimasi sonucu yanlis anlasildigini düsünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kismini kötülemek, hakaret etmek amaciyla asla bu konusmayi yapmadim. Sakalasmanin herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algilanmasi beni çok üzmüstür" seklinde konustugu ögrenildi.
Kaynak: İHA