Hirsizin Akilalmaz Oyunu, Çaldigi Kahve Takimini Iade Edip Parasini Aldi

Adana’da bir kisi, bos posetle girdigi magazada 12 kisilik kahve takimini çalip kasada kasiyerlerle tartisarak iade etti. 980 lira para alan kisi, kayiplara karisirken bu anlar güvenlik kameralarina yansidi.

Hirsizin Akilalmaz Oyunu, Çaldigi Kahve Takimini Iade Edip Parasini Aldi
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesine bagli Sehitler Bulvari üzerindeki bir magazada meydana geldi. Iddiaya göre, bos posetle magazaya gelen bir kisi, tanesi 490 TL olan 6 kisilik kahve takimindan 2 tanesini alarak posete koydu. Daha sonra kasaya giden adam, "Bu ürünleri esim aldi ancak begenmedik. Iade etmek istiyoruz" dedi.

Kasiyerler ise fis olmadan iade kabul edemeyeceklerini belirtti.

Bunun üzerine ise adam, sesini yükselterek çalisanlarla tartisti. Magazadaki diger müsterilerin rahatsiz olmamasini isteyen kasiyerler ise tartismanin fazla büyümemesi için fissiz iadeyi kabul etti. 980 TL’yi alan adam, daha sonra getirdigi poseti eline alarak magazadan çikip gitti.

Gerçek görüntülerde ortaya çikti

Bir süre sonra süphelenen çalisanlar güvenlik kameralarini izlediginde ise magazaya adamin bos posetle geldigini, bos posetin rüzgarda savruldugunu, magazada güvenlik kamerasinin olmadigi alandaki fincan takimlarini posete koyarak kasaya gittigini tespit etti. Bunun üzerine çalisanlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ise güvenlik kameralarina yansiyan kisiyi yakalamak için çalisma baslatti.

“Bizim kafamizi karistirdi”

Olay sirasinda kasada bulunan Rabia Biçki, kahve fincanlarinin oldugu yerde güvenlik kamerasi olmadigini belirterek, “Bos posetle magazaya gelen kisi 2 takim fincani posete katiyor ve kasaya geliyor. Fincan takimlarinin tanesi 490 lira. 2’si 980 lira yapiyor. Fincanlari aldiktan sonra kasaya geliyor ve ürünü daha öncesinden almisçasina konusarak ürünü iade etmek istedi. Bizde fis olmasi gerektigini söyledik. Ancak kendisi çok profesyonel oldugu için bizim kafamizi karistirdi. Bizde zor durumda kaldigimiz ve diger müsteriler rahatsiz olmasin diye 980 lirayi verdik” diye konustu.

Gerçegin güvenlik kamerasinda ortaya çiktigini belirten Biçki, “Güvenlik kameralarini izleyince posetin bos oldugunu gördük. Ardindan da polis ekiplerini arayip durumu bildirdik. Eger biz fis olmadan iade yapmiyoruz diyerek diretip, parayi vermeseydik de bu sefer ürünlerle gidecekti. Kendisinden sikayetçi olduk, polis ekipleri de arastirma içerisinde. Insallah tez zamanda bulunur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA