Hamile Esini Öldürdü, Müebbet Hapis Cezasina Çarptirildi

Zeytinburnu’nda bir sokakta 5 aylik hamile olan dini nikahli esi Fatima Ayderi’yi defalarca biçaklayarak öldüren Afganistan uyruklu Mohammad Tajik müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Hamile Esini Öldürdü, Müebbet Hapis Cezasina Çarptirildi
Zeytinburnu’nda 14 Eylül 2021 tarihinde Afganistan vatandasi Mohammad Tajik, sokak ortasinda dini nikahli esi Fatima Ayderi’yi defalarca biçaklayarak öldürmüstü.

Bakirköy 15. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen karar durusmasinda son sözleri sorulan sanik Mohammad Tajik, “Türkiye Devletinden ve mahkemenizden öncelikle özür diliyorum. Çok pismanim. Bir baba olarak kendimi tutamadim. Kizimi yabanci bir erkege emanet edemezdim. Bu nedenle de çok sinirlendim. Esime seninle gerekirse bosaniriz ancak kizimi kesinlikle sana vermem dedim. Kiz çocugumu baskasina emanet edemezdim” dedi.

Müebbet hapis cezasina hükmetti

Mahkeme heyeti Mohammad Tajik hakkinda ‘gebe oldugu bilinen kadina karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi. Heyet, sanigin cezasinin gelecegi üzerindeki olasi etkisini dikkate alarak cezayi müebbet hapis cezasina çevirdi.

Olayin geçmisi

Zeytinburnu’nda 14 Eylül 2021 tarihinde Afganistan vatandasi Mohammad Tajik, sokak ortasinda eski esi Fatima Ayderi’yi defalarca biçaklayarak öldürdü. Tutuklanan Mohammad Tajik ilk savunmasinda 4 yil önce Iran’dan esi ve kiziyla yasal yollardan Türkiye’ye geldigini söyleyerek “Avrupa’ya gitmeyi düsünüyorduk. Esim Istanbul’a geldikten sonra çok degisti. Birikimimiz bitince aramizda sorunlar yasanmaya basladi.

Bana ‘ayrilalim ben yalniz olursam Avrupa Birligi beni kabul eder, sen sonra kizin Avrupa’da oldugu için talepte bulunursun’ dedi.

Kabul etmedim. Bir gün ise gitmeden önce esim benim cebime uyusturucu madde koyup ihbarda bulunmus. Polisler üzerimde buldu. Deport edildim. Yaklasik 3 ay sonra kaçak yollardan Istanbul’a geldim. Esim beni kabul etmedi. Sinop’ta is buldum. 1,5 yil orada çalistim. Olaydan 5 gün önce Istanbul’a gittim. Eve gittigimde esimin baska yere tasindigini ögrendim. Kafede bulustuk. Bana artik beni sevmedigini söyledi.

Baska biriyle yasayacagini ve onunla evlenecegini söyledi.

Ben ciddiye almadim. ‘Kizimi bana ver sen kiminle yasayacaksan git yasa’ dedim. Kabul etmedi. Kizim 12 yasindaydi. Olaydan 2 gün önce bulustuk. Bana hamile oldugunu söyledi.

Inanmadim. Sonraki bulusmamizda beni babasiyla görüstür dedim. Tamam dedi ancak aksama kadar beni gezdirip oyaladi. Yolda tepsi içinde bir biçak vardi onu alip belime sakladim. Kizimi bana versin diye korkutacaktim. Kaldirimda oturduk. ‘Seni simdi sikayet etsem deport edilirsin. Ben yasalim kimlik de çikarttim’ dedi.

Sinirlendim ve nasil oldugunu anlamadim. Kaç kez biçakladigimi hatirlamiyorum. Pismanim” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA