Fransa'dan Ingiltere'ye 1 Günde Bin 295 Siginmaci Geldi

Fransa’dan Ingiltere’nin Dover Limani’na son 24 saatte bin 295 siginmaci geldi. Göçmenlerin botlarla Ingiltere’ye geçtigi kaydedilirken bu sayinin bu sayinin 2018’den beri en yüksek günlük rakam oldugu belirtildi.

Fransa'dan Ingiltere'ye 1 Günde Bin 295 Siginmaci Geldi
Ingiltere’nin Fransa ile siniri olan Dover Limani’na her gün onlarca göçmen küçük tekne veya botlarla zor sartlar altinda geçmeye çalisiyor. Ingiltere Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, dün 27 teknede bin 295 siginmacinin ülkeye geldigi ve bu sayinin 2018’den beri en yüksek günlük rakam oldugu belirtildi. Havanin iyi olmasiyla birlikte Fransa’dan Ingiltere’ye geçen göçmen sayisinda artis olurken, aksam saatlerinde Ingiltere’ye bagli arama kurtarma ekipleri toplamda 50 göçmeni, BF Savunma adli gemiye alarak Ingiltere sinirina getirdi. Ocak ayindan itibaren yaklasik 8 binden fazla göçmen, botlar ve teknelerle sagliksiz kosullarda Mans Denizi’ni geçerek Ingiltere’ye geldi.

Londra merkezli Uluslararasi Af Örgütünün Ingiltere Mülteci ve Göçmen Haklari Direktörü Steve Valdez-Symonds, konuya iliskin açiklamasinda, siginma islemleri için insanlari baska bir ülkeye göndermenin, sorumsuzlugun dorugu oldugunu, hükümetin ise su anda iltica konularinda insanliktan ve gerçeklikten ne kadar uzak oldugunu gösterdigini belirtti.

Ingiltere-Fransa arasinda yasanan siginmaci krizine ise Fransa Içisleri Bakani Gérald Darmanin, Fransa’nin deniz hukukunu çigneyen hiçbir uygulamayi kabul etmeyecegini söyledi.



Ingiltere hükümeti gelenleri durdurmak için mücadele etmis, geçtigimiz nisan ayinda Mans Denizi’ni geçen siginmacilari Ruanda’ya sinir disi etme planlarini açiklamisti.
Kaynak: İHA