Evleri Su Basti, Vatandaslar CHP'li Belediyeye Isyan Etti

Edirne’de aniden baslayan saganak yagis nedeniyle evleri sular altinda kalan vatandaslar, yillardir çözülemeyen alt yapi ve bozuk yol sorunundan dolayi CHP’li belediyeye tepki gösterdi. Öte yandan vatandaslar rögar kapaklarini açmak için bel hizasina kadar islanarak uzun mücadeleler verdi.

Evleri Su Basti, Vatandaslar CHP'li Belediyeye Isyan Etti


Edirne’de Meteoroloji Genel Müdürlügünün uyarilarinin ardindan aniden bastiran siddetli saganak yagis su baskinlarina sebep oldu. Siddetli yagis dolayisiyla Edirne Dilaverbey Mahallesi’nde evleri su basti. Yillardir çözülemeyen alt yapi sorunu yüzünden evleri su basan vatandaslar, Belediye Baskani Recep Gürkan’a tepki gösterdi. Diger yandan ise saganak yagis sebebiyle cadde ve sokaklarin bazi bölgeleri adeta göle döndü. Bazi sürücüler göle dönen yollarda ilerlemekte zor anlar yasadi.

“HER ZAMAN BU SORUNU YASIYORUZ”

Siddetli yagis nedeniyle evlerinden çakamadiklarini ifade eden Nuray Kus, alt katlarinin suyla doldugunu belirterek, “Her yagmur yagisin bu sorunu yasiyoruz. Suanda disari da çikamiyoruz, esim de içeriye gelemiyor. 10 günde bir bu sorunu yasiyoruz. Suan kapiyi açsak içeri suyla dolar” dedi.



“KENDI IMKÂNLARIMIZLA SULARI BOSALTIYORUZ”

Her yagmur yagdiginda sular altinda kaldigini söyleyen Soner Kus, esinin evden çikamadigini ve kendisinin de eve giremedigini ifade ederek, “Çok yagmur yagdiginda sehrin altyapisi kaldirmiyor. Burada kanalizasyon gideri de yok galiba. Ufak bir rögar kapagimiz var, o da yetersiz kaliyor. Rögar kapaklari hepsi tikali kendi imkânlarimizla açtik” seklinde konustu.



“NEDIR BU ÇEKTIGIMIZ ÇILE”

Evi su basan vatandaslardan Müzzeka Bayrak, yagan her yagmurda evlerinin su bastigini vurgulayarak, “Mazgallar var ama temizleyen yok. Eger biz temizlik görevlisiysek temizleyelim. Burada kaç defa sular altinda kaldik. Yazik günah degil mi, ne olacak bu insanlarin hali? Burada mazgallarin açilmasi ve temizlik yapilmasi gerekiyor. Belediyede bizimle ilgilenen yok. Bu mazgallar temizlense suan bu durumda olmazdik. Biz Belediye Baskani Recep Gürkan’dan mazgallari yagmur öncesinden temizletmesini istiyoruz. Her yagmurdan sonra bunun çilesini zararini biz mi çekecegiz. Yapamiyorsa birakip gitsin bu isi” ifadelerini kullandi.

Vatandaslardan Merhal Lapa da Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’in suan bölgeye gelip çektikleri çileyi görmesini istedi.

Öte yandan vatandaslar rögar kapaklarini açmak için bel hizasina kadar islanarak uzun mücadeleler verdi.

(Mehmet Basmaci - IHA)
Kaynak: İHA