Sarikamis'ta 'Silvikültürel Uygulamalari' Egitimi

Sarikamis’ta, ormancilara ‘Silvikültürel Uygulamalari’ egitimi verildi.

Sarikamis'ta 'Silvikültürel Uygulamalari' Egitimi
Erzurum Orman Bölge Müdürlügü sahalarinda 23-25 Agustos 2022 tarihleri arasinda Orman Isletme Seflerine yönelik “Silvikültürel Uygulamalar” konulu Teorik ve Uygulamali hizmet içi egitim programi düzenlendi.

Sarikamis Orman Isletme Müdürlügü sahalarinda gerçeklesen egitimin 1’inci gününde, ormanlarin sürekliligini saglamak ve gelecek kusaklarin faydalanabilecegi çok fonksiyonlu ormanlar kurmak için agaçlarin ihtiyaçlarina, biyolojik özelliklerine ve yetisme sartlarina göre gençlik bakimi, kültür bakimi, siklik bakimi, ilk aralama, tabii tensil ve suni tensil konulari hakkinda uygulamali bilgi verildi.

Planli ormancilik yaklasimina dayali olan silvikültür, ormandan az masrafla en yüksek kalite de çok yönlü ürün olusturmayi, ülke ekonomisinin orman ürünleri ihtiyacini sürekli karsilayacak nitelikte, dis etkilere dayanikli verimli ormanlar olusturmanin ayrintilari anlatildi.

Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, ormanlarda yapilan silvikültürel müdahalenin doktorun hastaya yaptigi müdahaleler gibi hassas ve önemli oldugunu söyledi.



Ayatay, “Yapacagimiz her tür uygulamada nasil bir doktorun yanlis bir müdahale ile hastayi öldürme, yada sakat birakma riski varsa bizde de silvikültür bizim için çok önemli. Dolayisiyla insallah bu egitimde arkadaslarimiz 2020 yilinda baslayan teknik personelimiz var. Biz burada arkadaslarimizla birlikte elimizden geldigi kadar kendi imkanlarimizla uygulamalara gidiyoruz. Ormanciligimiz açisindan güzel seylere imza atacagimizi düsünüyorum” dedi.

Egitime katilan Orman Genel Müdür Yardimcisi Recep Ates, islerin hakkiyla yapilmasi, meslegi iyi ögrenmek için ormanlarla iç içe olunmasi gerektigini belirtti.

Ates, “Bunun altini tekrar çiziyorum. Onun patenti ona ait bir kelime, ‘ziyafet sofrasi’ hakikaten bende onunla yasadigim bu tür tatbikatlarda bir ziyafete gelmis hissederdim kendimi, sizlerde bugün bir ziyafet sofrasindasiniz. Orman mühendisiniz ve mesleginizde sizi orman mühendisi yapan en önemli bilgi budur” diye konustu.

Egitime, Orman Genel Müdür Yardimcisi Recep Ates, Silvikültür Dairesi Baskani Kahraman Temur, Silvikültür Dairesi Baskan Yardimcisi Yilmaz Gün, Sube Müdürleri Ugur Tüfekçioglu, Ismail Hakkibari, Ismail Cengiz Metin ve Orhan Yazici’nin egitimci olarak katildigi egitime, Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Bölge Müdür Yardimcisi Sultan Demir, Agaçlandirma ve Silvikültür Sube Müdürü Haydar Cengiz, Sarikamis Orman Isletme Müdürü Mustafa Altptekin Gelegen, Bölge Müdürlügünde görevli tüm Orman Isletme Müdür Yardimcilari ile 65 Orman Isletme Sefleri katildi.

Kaynak: İHA