D-650'De Yolcu Otobüsü Tira Çarpti Açiklamasi 25 Yarali

Sakarya’nin Arifiye ilçesi D-650 Karayolu’nda sehirler arasi yolcu otobüsünün tira arkadan çarptigi kazada 25 kisi yaralandi. Otobüste yolcu olarak bulunan Asir Durgut, “Taksi otobüse korna çaldi, otobüs saga kaçinca öndeki tirda yavas gidiyordu arkadan vurdu” dedi.

D-650'De Yolcu Otobüsü Tira Çarpti Açiklamasi 25 Yarali
Kaza, Arifiye ilçesi D-650 Karayolu Organize Sanayi Bölgesi mevkii Adapazari istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, H.Y. idaresindeki Tokat- Istanbul seferi yapan 34 FA 4591 plakali sehirler arasi yolcu tasimaciligi yapan otobüs, ayni istikamette seyir halinde olan Y.M idaresindeki 34 GDA 08 dorse plakali tira arkadan çapti. Meydana gelen kazada otobüste bulunan 25 kisi yaralandi. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayida saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri yaptiklari ilk müdahale sonrasinda yaralilari çesitli hastanelere sevk etti. Yaralilarin durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken polis kazaya iliskin inceleme baslatti.

“Içeride insanlar panik halindeydi”

Kazaya karisan otobüste yolcu olarak bulunan bir kisi yasadiklari panik anlarini anlatti. Yolcu Asir Durgut, “Taksi otobüse korna çaldi, otobüs saga kaçinca öndeki tirda yavas gidiyordu arkadan vurdu. Ben 10 numarali koltuktaydim olayi birebir gördüm. Ilk etapta kapilar açilamadi ve ben aracin hava almasi için bende çekiçle camlari kirdim. Içeride insanlar panik halindeydi. Ben Ankara’dan bindim otobüse Adapazari otobanindan çiktik yola girdik daha otobüs hizini bile alamadi sadece bizi sikistiran taksi oldu” dedi.

Kaynak: İHA