Bakan Soylu Açiklamasi 'Gabar Bölgesini 2023'Te Cumhuriyetin Ikinci Asrina Baslarken Tertemiz Yapacagiz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Biz sehitlerimizin intikamini aliyoruz. Bize çok çektirdiler, bu ülkenin gücünü çok zayiflatmaya çalistilar. Amerika’yi arkalarina aldilar, Avrupa’yi arkalarina aldilar ve bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalistilar. Allah bize nasip edecek Gabar bölgesini 2023’te Cumhuriyetin ikinci asrina baslarken tertemiz yapacagiz" dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Gabar Bölgesini 2023'Te Cumhuriyetin Ikinci Asrina Baslarken Tertemiz Yapacagiz'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AK Parti Istanbul Il Baskanligi tarafindan düzenlenen "Yüz Yüze 100 Gün" programi çerçevesinde Silivri’de AK Parti Ilçe Baskanligini ve belediyeli ziyaret etti, vatandaslarla bir araya geldi. Ortaköy Mahallesi’nde konusan Bakan Soylu, "Türkiye’de yaklasik 2 buçuk, 3 yildir afetler üst üste geldi. Afetten afete kostuk, terörle mücadeleden terörle mücadeleye kostuk, yangindan yangina kostuk. Ama arkamizdan bir tek ’nerede bu devlet’ diyen bir kisi birakmadik. Isini kaybeden yüzlerce kisinin islerini bir kismini devletten bir kismini bagislardan topladigimiz paralarla, yeniden is kurmalari için destekte bulunduk. Gücümüzün yettigi kadar herkese elimizi uzattik ama ’nerede bu devlet’ dedirtmedik" dedi.

Bakan Soylu, vatandaslarla sohbet ettikten sonra Gazitepe Mahallesi’ne geçti. Bir kiraathanede vatandaslarla bir araya gelen Bakan Soylu, “Macaristan’da Soros Parti kurdurdu. Alti partiyi bir araya getirdiler ve iki büyük sehrin belediye baskanlarindan birisini aday gösterdiler, sonrasinda ise Macaristan Basbakani Orban, hepsini ezdi geçti. Simdi Amerika’dan binlerce kilometre öteden ülkelere hikaye biçerek, burada büyükelçilerle görüserek bu isler çözülmez. Buradan Kiliçdaroglu’na sunu da söylemek istiyorum; Kiliçdaroglu yarin bu büyükelçiye gönderdigin adaminin büyükelçiyle konusmasi bir kaset olarak, bu ülkenin bir vatandasi tarafindan savciliga suç duyurusu olarak giderse ne yaparsin? Büyükelçinin verdigi talimatlar senin partiye ve diger partilere giderse ne yaparsin? Kasetlerde, partileri nasil sustururuz, anayasayi nasil degistiririz, seçimin ilkini ne zaman yapar diger seçimi ne zaman yapariz, özellikle bu LGBT konusunda bu milletin düsüncesini nasil degistiririz, bunlarin hepsi bir kasette vatandasin biri getirirse sen ne yaparsin? Bu ülke ne mandayi kabul etti ne de sömürgeyi bu ülke bunlarin hiçbirini kabul etmez" dedi.

Bakan Soylu, “Her sey istismar ediliyor. Bugün Eskisehir’de yabancilar ellerinde kiliçlarla geziyorlar diye bir görüntü çikti ortaya. Talimat verdik konu arastirildi gelen bilgiye göre, Eskisehir’de bir film çekiminde çalisan, bizim ülkenin çocuklari olan ve ellerinde de imitasyon kiliçlarla bir yerden baska bir yere gidiyorlar. Sosyal medyadaki ben ona günah galerisi diyorum, günah galerisinde hemen Suriyeliler kiliçlarla beraber sokak ortasinda geziyorlar diye yalan haber yapiyorlar. Bunun ufagi büyügü yoktur bu bir zihniyettir ve biz bu zihniyeti yenmek durumundayiz" dedi.

Daha sonra Ugur Mumcu Meydani’nda vatandaslarla bir araya gelen Bakan Soylu, "İçel, Hatay, Osmaniye, Adana ve Adiyaman’i içinde bulunduran Amanos Daglari’ndan teröristleri temizledik. Yillarca Karadeniz’de Karadeniz insanini ürküten ve korkutan, Eren evladimizin ve astsubayimizin katline sebep olan teröristleri Karadeniz’den temizledik. Erzurum bölgesini teröristlerden temizledik. En son Iran’in yani basinda bulunan ve buraya sinirdan girilmesi çok kolay olan Tendürek bölgesini temizledik, tertemiz hale getirdik. Biz sehitlerimizin intikamini aliyoruz. Bize çok çektirdiler, bu ülkenin gücünü çok zayiflatmaya çalistilar, Amerika’yi arkalarina aldilar, Avrupa’yi arkalarina aldilar ve bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalistilar. Allah bize nasip edecek Gabar bölgesini 2023’te Cumhuriyetin ikinci asrina baslarken tertemiz yapacagiz. Türkiye’yi tertemiz yapacagiz" ifadelerini kullandi.

(Saban Tektas - IHA)
Kaynak: İHA