Kars'ta Il Istihdam Kurulu Toplantisi Yapildi

Kars Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Olagan Toplantisi yapildi.

Kars Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu’nun 3. Olagan Toplantisi Kars Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya Vali/Kars Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz Baskanlik etti.

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu asil üyelerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida bir takim kararlar alindi.

Toplantida Kars Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügünce Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu organi Denetim kurulunca hazirlanan 2022 Haziran ayina ait Aktif Is Gücü Programlari ve Toplum Yararina Programlarina iliskin denetim raporlari I.I.M.EK. Yönetmeliginin 13. maddesinin 5. fikrasi uyarinca I.I.M.E.K. Kurulunca onaylandi. Engelli ve Eski Hükümlü Çalistirmayan Isverenlerden Tahsil Edilen Idari Para Cezalarini Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Genelge çerçevesinde Engelli Hibe Destegi projelerine 2 proje, Eski Hükümlü Kendi Isini Kurmasina yönelik 4 proje, toplamda 6 proje Il Müdürlügü’nde sunuldu. Ilgili genelgenin 2 inci maddesinde “Projelerin Degerlendirilmesi” basliginin c bendi geregi söz konusu projelerin Il Istihdam Mesleki Egitim Kurulu’nca görüsüldü.

Engelli Hibe destegine basvuran 2 projenin tamaminin uygun oldugu, Eski Hükümlülere Yönelik Kendi Isini Kurma Projelerinden de 4 projeden 2’si projenin ‘uygun’ 2 projenin de ‘uygun olmadigi’ Il Istihdam Mesleki Egitim Kurulu’nca degerlendirildi.

Uygun görülen projelerin Engelli ve Eski Hükümlü Çalistirmayan Isverenlerden Tahsil Edilen Idari Para Cezalarini Kullanmaya Yetkili Komisyonuna iletilmek üzere Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügü Aktif Isgücü Dairesi Baskanligina gönderilmesine karar verildi.

Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danismanlik (MBRD) çerçevesinde yapilacak faaliyetlere iliskin Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danismanlik Hizmetler Is Birligi Protokolü taraf ve yürütücü kurum kurulus temsilcilerinden olusan ve Sekreteryasi Kars Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü tarafindan yürütülecek olan Alt Çalisma Grubunun kurulmasina karar verildi.

Ayrica Kars Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yiyecek Içecek Hizmetleri alanin açilmasi Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulunca uygun görülerek Il Milli Egitim Müdürlügünce gerekli is ve islerin baslatilmasina karar verildi.

Öte yandan bir sonraki Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplanti Ekim ayi içerisinde yapilmasi kararlastirildi.
Kaynak: İHA