Kaçmak Isteyen Göçmenler, Kaldiklari Odayi Atese Verdi

Izmir’in Seferihisar ilçesinde, yasa disi yollarla yurt disina çikmaya çalisan düzensiz göçmenlerden 4’ü, kaldiklari Izzet Gül Kapali Stadyumu’ndaki bir odayi atese verdi. Aralarinda kadin ve çocuklarin bulundugu diger göçmenler ise korku dolu anlar yasadi.

Kaçmak Isteyen Göçmenler, Kaldiklari Odayi Atese Verdi
Olay, ilçeye bagli Çolak Ibrahim Bey Mahallesi’nde bulunan Seferihisar Izzet Gül Kapali Spor Salonu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yasa disi yollarla yurt disina çikmak isterken yakalanan ve spor salonunda kalan düzensiz göçmenlerden 4’ünün, kaçmak için odayi atese verdikleri ileri sürüldü. Alevlerin büyümesiyle durum itfaiye ekiplerine bildirilirken, olay yerine polis ve saglik ekipleri de sevk edildi. Kisa sürede yangina müdahale eden itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangin söndürülürken, aralarinda kadinlarin ve çocuklarin bulundugu diger 100 düzensiz göçmen, korku dolu anlar yasadi.

Yangini çikarttiklari ögrenilen 4 düzensiz göçmen, polis ekipleri tarafindan gözaltina alinarak emniyete götürüldü. Olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA