Harman Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmus güzelliklerini günümüze tasimak, kültür derinligini görünür kilmak amaciyla kurulan Kenan Yavuz Etnografya Müzesinde düzenlenen ‘Geleneksel Harman Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Harman hasadinin ardindan Istanbul Opera Toplulugu ve Devlet Sanatçisi Piyanist Gülsin Onay sahne alarak ’Hasattan Harmana Konserleri’ adiyla dinleyicilere müzik keyfi yasatti.

Harman Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Bayburt’tun Bespinar köyünde, 15 bin metrekare alan üzerinde 26 farkli mekândan olusan Kenan Yavuz Etnografya Müzesinde ‘Geleneksel Harman Festivali’ düzenlendi.

Her yil düzenlenen harman festivali, müze misafirleri ve bölge halkinin katilimiyla gerçeklesti. Festivalde 100 yil önceki aletler kullanilarak bugday hasadi yapildi. ’Hasattan Harmana Konseri’ ile katilanlarin kulaklarinin pasini silen Istanbul Opera Toplulugunun müzik ziyafetinin ardindan sahne alan Devlet sanatçisi Gülsin Onay, dinleyiciler tarafindan büyük begeni topladi.

Müze Kurucusu Kenan Yavuz her yil tekrarlamaya gayret ettikleri ’Geleneksel Harman Senligini’ yeniden organize edebilmenin mutlulugu içerisinde bulundugunu belirterek, amaçlarinin Anadolu’nun güzelliklerini gelecek kusaklara aktarmak oldugunu söyledi.



Yavuz, "Bugün Kenan Yavuz Etnografya Müzesi olarak her yil düzenlemeye gayret ettigimiz Harman Senligimizi gerçeklestiriyoruz. Amacimiz Anadolu’nun güzelliklerini, harmanin anlamini, paylasma duygusunu, bereketi, hasretin vuslata eristigi harmani yeniden kusaklarimiza manasi ve anlamiyla aktarabilmek" dedi.

Bu atmosferde böyle bir konserin Dünyada bir ilk olarak gerçeklestigine dikkat çeken Yavuz, "Yurtdisindan Türkiye’ye Turizm Gelistirme Ajansi araciligiyla gelen misafirlerimiz, gazetecilerimiz var. Ilk önce Istanbul Opera Toplulugu sahne aldi ve biraz sonra da devlet sanatçisi Gülsin Onay harmanda bir resital gerçeklestirecek. Bu atmosferde böyle bir konser Dünyada ilk olarak gerçeklestiriliyor. Bugday taneleri arasinda, bugday basaklariyla, piyanonun sesi, notalari burada bulusacak ve bütün Dünyaya Anadolu’nun güzelliklerini yayacak. Müzemizin amaçlarinin basinda da Anadolu’nun güzelliklerini bütün Dünyaya duyurmak yer aliyor" seklinde konustu.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde katilimcilar bugday tarlasinda tirpan sallayarak, keyifli vakit geçirdiler. Istanbul Opera Toplulugunun sahne almasindan sonra Devlet sanatçisi piyanist Gülsin Onay’in piyano resitaliyle senlik sona erdi.
Kaynak: İHA