Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Acılara karşı 'Bana ne' diyemeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Stadyumu’nda Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Türkiye stratejik öneminin son derece yüksek bir yerde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin komşularına arkasını dönme lüksü yoktur. Komşularımıza ateş düşmüşse kapımızı kapatıp 'Bana ne' diyemeyiz. Yüzyıllar boyunca cihana adalet dağıtmış ecdadın torunları olarak 'Bize ne Filistin'den, Kudüs'ten, Suriye'den' diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  'Acılara karşı 'Bana ne' diyemeyiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  'Acılara karşı 'Bana ne' diyemeyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan Türkiye'nin stratejik öneminin son derece yüksek bir yerde olduğunu vurguladı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

'Türkiye stratejik önemi yüksek coğrafi konuma sahiptir. Geniş bir bölgede yaşanan her olay bizi etkilemektedir. Afganistan'da devam eden iç karışıklıkların, Yemen'de çatışmaların, Suriye'de zulüm ve saldırıların, Balkanlarda alevlenen gerilimlerin, komşuların yanı sıra geniş alandaki krizlerin yansımalarını hisseden ülke Türkiye'dir.

Birileri ne derse desin, ülkemizin buralara sırtını dönme lüksü yoktur. Komşularımıza ateş düşmüşse kapımızı kapatıp 'Bana ne' diyemeyiz. Bize ne Kudüs'ten bize Ne Irak'tan, Yemen'den Suriye'den diyemeyiz. Hele batılılar gibi 'banane' hiç diyemeyiz. Biz büyük bir devletiz. Zorluklara aldanmadan gereğini yerine getirmek, vicdani görevimizdir. Bölgenin halkları birbirlerinin kardeşi, akrabalarıdır.'