Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Kazalar Yol Kusurundan Kaynakli Kazalar Degil'

Ankara’da açilan “Demir Kanatlarin Objektifinden” isimli fotograf sergisinde konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Kazalar yol kusurundan kaynakli kazalar degil” dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Kazalar Yol Kusurundan Kaynakli Kazalar Degil'
Ankara’da “Demir Kanatlarin Objektifinden” sergisinin açilisinin hemen ardindan konusan Karaismailoglu, hafta sonu yasanan kazalarla ilgili açiklamada bulundu. Karaismailoglu, hafta sonu yasanan kazalarin sürücü ve araç kaynakli oldugunu belirtti.



“Bu kazalar yol kusurundan kaynakli kazalar degil”

Sergi açilisinin hemen ardindan konusan Ismailoglu, kazalarin yasanmamasi için özverili bir çalisma yapildigini belirterek, “Hafta sonu yasamis oldugumuz kazalar bizi derinden üzdü. 28 bin 700 kilometre bölünmüs yol agini çikarmamizin nedeni bu güveni yollari insa etmekti ve son derece basarili olduk bu konuda. Kazalar bizi derinden yaraladi. Bu kazalar yol kusurundan kaynakli kazalar degil. Inceleme, arastirma ve sorusturmalar devam ediyor; sonucunda bunlar açiga çikacaktir” ifadelerini kullandi.

Bakan Karaismailoglu konusmasinin devaminda bölgede var olan çalismanin hizlandirilacagini belirterek, “Bu bölgede de uzun vadeli bir çevre yolu çalismamiz vardi zaten bunu hizlandiracagiz öyle gözüküyor. Türkiye’nin her tarafinda 5 bine yakin santiyede 700 bin tane çalisma arkadasimiz ve vatandasimizin hayatini kolaylastirmak, daha güvenli seyahat etmesi için yogun bir çalismamiz var” diye konustu.

Kaynak: İHA