Su Ürünleri Kooperatifleri Temsilcilerine Nakil Belgesi Düzenlenmesi Ve Karekod Uygulamasi Hakkinda Egitim Verildi

Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü tarafindan, Balikçilik Genel Av Sezonu öncesinde, su ürünleri karaya çikis noktalarinda elektronik nakil belgesi düzenlemeye yetkili olan Istanbul su ürünleri kooperatifleri temsilcilerine nakil belgesi düzenlenmesi ve karekod uygulamasi hakkinda egitim verildi.

Su Ürünleri Kooperatifleri Temsilcilerine Nakil Belgesi Düzenlenmesi Ve Karekod Uygulamasi Hakkinda Egitim Verildi
Su ürünleri kaynaklarinin korunmasi ve sürdürülebilir su ürünleri avciliginin saglanmasi hedefiyle avcilik ve yetistiricilik yoluyla elde edilen su ürünlerinin istihsal alanindan ilk satisinin yapildigi noktaya nakledilmesi sirasinda nakil belgesinin bulunmasi zorunlu kilinmisti. Bu kapsamda balikçilara elektronik sistem üzerinde anlik olarak avladigi su ürünlerinin miktarini girisi yapabilme imkani taniyan elektronik seyir defteri; avlanilan baligi karaya çikis noktasindan ilk satisinin yapilacagi noktaya nakledilebilmesine imkan taniyan elektronik nakil belgesi uygulamasina geçilmisti.

Vatandaslar ise elektronik belgelendirme sistemi ve sistem üzerinden alinan belge üzerinde bulunan karekod sayesinde tükettikleri baliklarin hangi tekne tarafindan, nerede, ne zaman ve ne tür av araci ile avlanildigini görebilme imkanina sahip olmustu.

Bu kapsamda, Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü tarafindan, Istanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birligi’nin talebi dogrultusunda 1 Eylül 2022 tarihi itibari ile baslayacak Balikçilik Genel Av Sezonu öncesinde, su ürünleri karaya çikis noktalarinda elektronik nakil belgesi düzenlemeye yetkili olan ilimiz su ürünleri kooperatifleri temsilcilerine nakil belgesi düzenlenmesi ve karekod uygulamasi hakkinda egitim düzenlendi.

Egitim programina Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Il Müdür Yardimcisi Rafet Aydin, Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürü Sabri Irfan Soysal, Istanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birligi Baskani Erdogan Kartal ile Kooperatif baskan ve üyeleri katildi.

Toplantida Il Müdürlügü personeli Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Sadettin Dogu tarafindan bilgilendirme de yapildi.
Kaynak: İHA