Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '3 Milyon Konutun Dönüsümünü Tamamladik'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 60 bin konutluk Büyük Istanbul Dönüsümü Esenler Ilk Etap Teslim Töreni’ne katildi. Erdogan konusmasinda, bugüne kadar 3 milyon konutun dönüsümünün tamamlandigini söyleyerek, “Önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarindaki dengesiz yükselisin önüne geçecek, depreme hazirlik çalismalarina katki saglayacak yeni hamleyi paylasacagiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '3 Milyon Konutun Dönüsümünü Tamamladik'


“3 milyon konutun dönüsümünü tamamladik”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 60 bin konutluk Büyük Istanbul Dönüsümü Esenler Ilk Etap Teslim Töreni’ne katildi.

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinda, “Iki gün önce 18 bin kisinin hayatini kaybettigi 17 Agustos 1999 depreminin yil dönümüydü, acisi yüreklerimizde hala ilk günkü gibi tazedir. Peki o deprem afetinde acaba iktidar ne yapti? Tamamen bittiler, tükendiler. Fakat biz iktidara geldik, bütün bu yikilan yerleri ayaga kaldirdik. Çünkü biz söz verdik mi yapariz ve yaptik. Büyük bir kentsel dönüsüm çalismasi baslattik. Amacimiz ülkemizin hiçbir yerinde sagliksiz, metruk hiçbir yapi birakmamakti. Sehirlerimizi insa ederken vatandaslarimizi da magdur etmedik. Yapi insasinda eski kötü aliskanliklarin önünü kestik. Su ana kadar 3 milyon konutun dönüsümünü tamamladik, bu evlerde oturan 12 milyon vatandasimizi huzur içinde hayatlarini sürdürebilecekleri yuvalarina kavusturduk” dedi.



“Milletimize ne söz vermissek harfiyen yerine getiriyoruz”

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinin devaminda “Insallah hedefimiz önümüzdeki 5 yil içinde 85 milyonun tamamini güvenli semsiye altina almaktir. Milletimize ne söz vermissek harfiyen yerine getiriyoruz. Depreme ve diger afetlere hazirlik konusunda bu ilkeye tavizsiz sekilde bagliyiz. Aklin ve bilimin isiginda bu islere esip gürleyenlere itibar etmemenizi rica ediyoruz. Geçmiste yasadigimiz acilari ve potansiyel tehditleri göz önüne alarak Istanbul’u kentsel dönüsümün merkezi haline getirdik. Bugüne kadar Istanbul’da 300 bin konutu dönüstürerek gerçekten zor bir isi gerçeklestirdik. Tarihi bir basariya imza attik. Bugün Esenler’de projenin ilk etabini olusturacak 2 binden fazla konutun anahtarlarini hak sahiplerimize veriyoruz” dedi.



“Konut ve kira fiyatlarindaki dengesiz yükselisin önüne geçecek, depreme hazirlik çalismalarina katki saglayacak yeni hamleyi paylasacagiz”

Türkiye’nin deprem kusaginda oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Istanbul Büyüksehir Belediyesi kimde? CHP görevi aldi alali neredeyse 3 yil oldu. Acaba depreme yönelik, konut insasina yönelik herhangi bir sey gördünüz mü, duydunuz mu? Istanbullu gereken dersi 2023 Haziran’da verecek. Ben size inaniyorum, size güveniyorum. Askla yürüyecegiz, gerekeni yapacagiz. Deprem öncesi milletin cani hiçe sayildigi gibi hala belediye tarafindan herhangi bir proje gerçeklestirilmemistir. Diger alanlarda nasil asirlik hizmetler kazandirdiysak, afetler konusunda da projelerimizi sürdürüyoruz. Malzeme kalitesi, acil müdahale gibi birçok alanda testlerimizi yaptik, kisa sürede istedigimiz neticelere ulastirdik. Önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarindaki dengesiz yükselisin önüne geçecek, depreme hazirlik çalismalarina katki saglayacak yeni hamleyi paylasacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA