Dokuz Eylül Üniversitesi, Shanghai Rankings'te Türkiye'de Dördüncü Sirada

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ShanghaiRanking 2022 Dünya Üniversiteleri Akademik Siralamasinda (ARWU) Türk üniversiteleri arasinda 4. sirada yer aldi. Türkiye’den sadece 11 üniversitenin girdigi listeyi degerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünyanin en iyi üniversiteleri arasinda yer alma hedefimizi gerçeklestirmek için bilimsel bilgi üretmeye ve üniversitemizin akademik performansini daha yukarilara çekecek çalismalara imza atmaya devam ediyoruz. ShanghaiRanking, 2022 Dünya Üniversiteleri Akademik Siralamasinda elde ettigimiz bu basari da çabalarimizin sonuçsuz kalmadigini gösteriyor” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Shanghai Rankings'te Türkiye'de Dördüncü Sirada
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dünyanin en iyi 1000 arastirma üniversitesini objektif ölçütlere göre belirleyen ShanghaiRanking 2022 Dünya Üniversiteleri Akademik Siralamasinda (ARWU) Türk üniversiteleri arasinda 4. sirada yer aldi. Dünya üniversitelerinin akademik performanslarinin arastirma kalitesi, kisi basina düsen akademik performans, etki düzeyi yüksek dergilerde yayinlanan makale ve atif sayisi gibi kriterlere göre degerlendirildigi listeye, Türkiye’den sadece 11 üniversite girebildi. DEÜ, ShanghaiRanking tarafindan geçtigimiz günlerde açiklanan Akademik Konular Küresel Siralamasi (GRAS)-2022’de de turizm isletmeciliginde, dünyada 101-150 bandina ve Türkiye’de ilk siraya, hemsirelikte ise 201-300 dünya siralamasi araligina yerlesmisti.

ShanghaiRanking Dünya Üniversiteleri Akademik Siralamasinin nesnel verilere dayandirilarak açiklandigini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu yil 2 bin 500’den fazla kurumun incelendigi listede ilk 1000 üniversite arasina girmeyi basaran 11 Türk üniversitesinden biri olduk ve ülke siralamasinda 4. siraya yerlestik. Arastirma yapmak, üniversitelerimizin temel görevleri arasinda yer aliyor. Dokuz Eylül Üniversitemiz de bu alandaki islevini basariyla yerine getiriyor. Üniversitelerimizin uluslararasi arenada elde edilen basarilarin artirilmasi için yüksekögretim kurumlarimizin yetkinliklerini artirmasi gerekiyor. Biz de ‘dünyanin en iyi üniversiteleri arasinda yer alma’ hedefimizi gerçeklestirmek için bilimsel bilgi üretmeye ve üniversitemizin akademik performansini daha yukarilara çekecek çalismalara imza atmaya devam ediyoruz. ShanghaiRanking, 2022 Dünya Üniversiteleri Akademik Siralamasi’nda elde ettigimiz bu basari da çabalarimizin sonuçsuz kalmadigini gösteriyor” dedi.

Rektör Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesinin uluslararasi alanda Türkiye’nin en prestijli yüksekögretim kurumlari arasinda yer aldigini ifade ederek, “Arastirma üniversitemizin küresel ölçekteki varligini yansitan dünya üniversiteleri siralamalari bize ayni zamanda güçlü ve gelistirmemiz gereken yönleri de gösteriyor. Kalitede evrensel standartlari yakalayan Dokuz Eylül Üniversitemizin uluslararasi arenada koydugu hedeflere ulasmak için azim ve kararlilikla çalisiyoruz. Güçlü yönlerimizi daha da gelistiriyor, eksik yönlerimizi ise güçlendirecek çalismalara imza atiyoruz. Uluslararasi yüksekögretim alaninda elde ettigimiz basarilara bir yenisini daha ekleyen mensuplarimiza tesekkür ediyorum. Insanliga faydali olmaya, ülkemizin selameti ve daha iyi bir dünya için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA