Beyrut'ta Bankadaki Parasini Çekemeyince 6 Kisiyi Rehin Alan Zanli Serbest Birakildi

Lübnan’in baskenti Beyrut’ta babasinin tedavi masraflari için hesabindaki 200 bin dolari çekemeyince 6 kisiyi rehin alan sahis, bankanin sikayetini geri çekmesinin ardindan serbest birakildi.

Beyrut'ta Bankadaki Parasini Çekemeyince 6 Kisiyi Rehin Alan Zanli Serbest Birakildi
Lübnan’in baskenti Beyrut’ta 42 yasindaki Bassam al-Sheikh Hussein, 11 Agustos’ta Hamra semtindeki Federal Banka subesine gelerek babasinin tedavi masraflari için banka hesabinda bulunan yaklasik 200 bin dolari çekmek istemis, olumsuz yanit alinca ise 5’i banka çalisani olmak üzere toplam 6 kisiyi rehin almisti. Saatler süren rehine krizinin ardindan bankadaki parasinin 35 bin dolarlik kisminin ödenmesini kabul ederek güvenlik güçlerine teslim olan ve gözaltina Hussein’in, bankanin sikayetini geri çekmesinin ardindan serbest birakildigi aktarildi.

Lübnan basininda yer alan haberlerde, Federal Banka temsilcisinin savcilara bankanin Hussein’e yönelik sikayetini geri çekmek istedigini bildirmesinin ardindan davaya bakan Yargiç Ghassan Khoury’nin Hussein’in serbest birakilmasina karar verdigi ifade edildi.

Hussein’in davasinin bir sorusturma yargicina verilecegi ve hala kovusturulma ihtimalinin açik oldugu aktarildi. Hussein, ilerleyen günlerde savcilar tarafindan suçlanabilir.

Hussein agabeyi basina verdigi demeçte, "Su anda ailesiyle birlikte oturuyor ve biraz rahatliyor. Hakkinda hiçbir suçlama yok ve o özgür bir adam" dedi.

Hussein avukati Rami Ollaik ise, rehine durumunu sona erdirmek karsiliginda kabul ettigi banka 35 bin dolari aldigini dogruladi.

Kahraman ilan edilmisti

Hussein’in banka çalisani tarafindan para çekme talebi reddedilince, yakinlarinin hastanede oldugunu bagirmaya basladigi ve ardindan silahini çikardigi belirtilmisti. Saldirganin olay yerinde olan kardesi Atef al-Sheikh Hussein medyaya yaptigi açiklamada, kardesinin babasinin tibbi masraflarini ve diger ihtiyaçlarini karsilamak için parasini çekmek istedigini ifade etmisti.

Teslim olmayi kabul etmesinin ardindan güvenlik güçleri tarafindan bankadan disari çikarilan Hussein, olay sirasinda disarida toplanan kalabaliga el sallamis, bankanin önünde toplanan kalabalik ise "Kahrolsun bankalarin yönetimi" ve “Bassam sen bir kahramansin” sloganlari atmisti.
Kaynak: İHA