Van Gölü Üzerinde Yükselen Dolunay Hayran Birakti

Dolunayin Van Gölü üzerinde yükselerek olusturdugu yakamoz Bitlis’in Ahlat ilçesinde izleyenleri hayran birakti.

Van Gölü Üzerinde Yükselen Dolunay Hayran Birakti
Bitlis’in Ahlat ilçesinde gün batimi sonrasi ortaya çikan dolunayin Van Gölü’nde olusturdugu yakamoz görenleri mest etti. Ilçede evlerinin balkonlarindan Van Gölü’ndeki yakamozu izleyen vatandaslar, kartpostallik görüntüyü cep telefonlariyla kaydetti.

Bazi vatandaslar ilçenin sahilinde bulunan Ögretmenevi iskelesine inerek Van Gölü’nde olusan yakamozu izledi. Bazi vatandas çay esliginde manzaranin keyfini çikarirken bazi vatandaslar ise aileleri ile birlikte fotograf çektirmeyi ihmal etmedi.

Ahlat’ta doga fotograflari çeken Sahin Serefoglu, "Ben Ahlat’ta dogdum, büyüdüm. 30 yildir Ankara’da yasiyorum ama her yaz Ahlat’a geliyorum. Ahlat’ta fotograf için cennet sayilacak yerler var. Bunlarin en basinda Ahlat’in Van Gölü sahilinde olusan yakamoz ve mehtap. Ayin Van Gölü üzerinde dogusu harika manzaralar olusturuyor. Bizde bunlari çekiyoruz. Ahlat’ta bulunanlarin ve disaridan gelen insanlarin bu firsatlari kaçirmamalarini diliyorum. Gerçekten fotografa meraki olan insanlar buradan çok istifade edecekler. Fotograf çekenler bu manzaralari degerlendirsin. Çok keyifle bu yakamozu bekleyip çekiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA