Igdir'da 906 Afganistanli Göçmen Ülkelerine Gönderildi

Türkiye’ye yasa disi yollarla giris yapan Afganistan uyruklu 906 düzensiz göçmen, 6 ile 13 Agustos tarihleri arasinda Igdir’dan yapilan 6 farkli charter seferiyle ülkelerine gönderildi.

Igdir'da 906 Afganistanli Göçmen Ülkelerine Gönderildi
Türkiye, düzensiz göçle mücadelesini kaynak ülkede baslayan ve yine kaynak ülkede son bulan bir stratejiyle yürütmeye devam ediyor. Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Plani çerçevesinde sürdürülen çalismalar kapsaminda, düzensiz göçmenler charter seferleriyle ülkelerine gönderiliyor. Bu kapsamda Il Göç Idaresi Müdürlügüne bagli Geri Gönderme Merkezlerinde 906 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, 6 ile 13 Agustos tarihleri arasi otobüslere bindirilerek Igdir Il Göç Idaresi Müdürlügü personelleri koordinesinde ve Igdir Il Jandarma Komutanligi ekiplerince saglik kontrollerinin ardindan Igdir Sehit Bülent Aydin Havalimani’na getirildi.

Buradaki pasaport ve güvenlik islemleri tamamlanan göçmenler, düzenlenen charter seferleriyle Kabil’e gönderildi. Son gönderilen sayi ile birlikte Igdir’da gönderilen yabanci sayisi 3 bin 803’ye ulasti. Ocak ayindan bu yana Türkiye genelinde 38 bin 794 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin ülkesine dönüsü saglandi. Göç Idaresi Baskanligi yetkililerinden alinan bilgiye göre, 27 Ocak’tan bugüne kadar Afganistan’a düzenlenen 158 charter seferi kapsaminda 28 bin 846 Afganistan vatandasinin ülkesine dönüsü saglandi.

Bu yil sinir disi edilen Afgan uyruklu yabanci sayisi 38 bin 795’a yükselirken, bu yil yurt geneli sinir disi edilen toplam düzensiz göçmen sayisi ise 63 bin 298 olarak kayitlara geçti.
Kaynak: İHA