Hisarciklioglu Açiklamasi 'Dünyanin En Stratejik Sektörü Tarim Ve Hayvancilik'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, “Dünyanin en stratejik sektörü, en çok kazandiracak sektörü hangisidir, derseniz, tarim ve hayvancilik. Yillardir biz bunu ifade ediyorduk, ne zaman pandemi çikti, Rusya-Ukrayna savasi çikti, bütün dünya yeni anladi” dedi.

Hisarciklioglu Açiklamasi 'Dünyanin En Stratejik Sektörü Tarim Ve Hayvancilik'


Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Kirklareli’nde bir takim ziyaretler ve açilislar yapti. TOBB Baskani Hisarciklioglu, Kirklareli Valisi Birol Ekici’yi ziyaret ettikten sonra Ticaret Borsasi Soguk Hava Deposu açilisina katildi.

TOBB olarak ülkenin tarimsal piyasalarin gelismesi için de önemli adimlar attiklarini vurgulayan Hisarciklioglu, “Tarim ürünlerinin güvenli bir sekilde depolanabilmesi için TMO-TOBB LIDAS’i hayata geçirdik. Böylelikle ülkemizde ilk adimi atarak, özel sektörün lisansli depo yatirimlarinin artmasina öncülük ettik. Babaeski’de 60 bin tonluk bir depo yatirimi yaptik. Lisansli depo sayesinde güvenlik depolamanin yaninda üreticilerin finansmana erisimini kolaylastirdik, sanayicinin de hammaddeye rahatça ulasmasini sagladik. Lisansli deponun temelini olusturan sistemin üzerine, TÜRIB - Ürün Ihtisas Borsasi’ni kurduk. Böylelikle tarimsal ürünlerde, emtia borsasini baslattik. Artik ürettigimiz ürünlerin fiyatlarinin, daha saglikli sekilde belirlenmesini sagliyoruz. Sunu hep akilda tutalim ki, tarim ve hayvancilik önemini asla kaybetmeyecek sektörlerdir. Yasamak için tüketmek zorundayiz, bunu karsilayacak da tarim ve hayvancilik sektörü. Bakin dünya nüfusu 8 milyar oldu, dünyada orta sinif her gün daha çok büyüyor. Büyüdükçe de daha çok tüketiyor. Öte yandan pandemi döneminde kendine yetebilen bir ülke olmanin önemini gördük. Iste bu yüzden burada sizlerin yaptigi is stratejik önemdedir. Tarimi ve hayvanciligi asla ihmal edemeyiz. Öte yandan son dönemde maliyetlerimiz de epey artti. Bu konularda tedbirlerin alinmasi için, ilgili bakanlarimizla görüsüyoruz. Elbirligiyle, insallah, bu çalkantili bir süreci de asacagiz” diye konustu.



Son zamanlarda kamu bankalarinin rahatlamaya basladigini söyleyen Hisarciklioglu, “Üç gündür gördügümüz bir sey var, kamu bankalarinda bir rahatlama basladigi, bütün Türkiye’de bana dönüsler basladi.

’Kamu bankalarinin Haziran 25’ten sonra kredi kullaniminda çikarttigi zorluk artik normallesmeye geldi baskanim’ diyorlar. Öteki taraftan simdi özel bankalarla da ilgili sorunlarimiz var. Onlarin faiz limitlerinin yüksekligi ile ilgili büyük bir rahatsizligimiz var. Insallah ülkemizi hak ettigi yere getirecegiz” seklinde konustu.



Konusmalarin ardindan soguk hava deposu açilisi yapildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu daha sonra Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Facebook Istasyonu açilisi ile yeni hizmet binasi temel atma töreni, Babaeski ilçesinde istisarelerde bulundu. Ayrica Hisarciklioglu, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odasi’nin yeni hizmet binasi ile arabuluculuk uyum merkezinin açilisina katildi.

Kaynak: İHA