Gümüshane'de Çocuklar Önce Kuran-I Kerim Egitimi Aliyor, Sonra Spora Tesvik Ediliyor

Gümüshane’de Kuran Kursu ögrencileri hem kursta Kur’an’i Kerim ögreniyor hem de spor yaparak egleniyorlar.

Gümüshane'de Çocuklar Önce Kuran-I Kerim Egitimi Aliyor, Sonra Spora Tesvik Ediliyor
Gümüshane Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan kentte bulunan camilerde Kuran Kursu’na giden ögrenciler sporla bulusturuluyor. Etkinlik çerçevesinde, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nde görevli antrenörler tarafindan spor salonunda çocuklara futbol, basketbol, voleybol, masa sporlari gibi birçok bransta egitim veriliyor. Haftanin belirli bir gününde camilerde bulunan görevliler tarafindan spor salonlarina götürülen çocuklarin hem fiziksel gelisimleri saglaniyor hem yetenekli olanlar spora kazandiriliyor. Haftanin geri kalan günlerinde Kuran-i Kerim egitimi alan çocuklar ise etkinlikten memnun olduklarini ifade ederek, kurslara devam etmek istediklerini ifade ediyor.

“Bu aktiviteler çocuklarimizi kursumuza katilma noktasinda tesvik ediyor”

Bu tür aktivitelerin çocuklarin sosyal gelisimi için de önemli oldugunu söyleyen Gümüshane Lütfü Dogan Cami görevlisi, “Yaz kursu ögrencilerimizle haftada bir gün cuma günleri sportif etkinlikler yapiyoruz. Hocalar esliginde kisisel gelisimlerini biraz daha gelistirmek, artirmak amaciyla ve çocuklarin sosyal bir aktivite yapmasi maksadiyla burada bulunuyoruz. Haftanin diger günleri ders faaliyetlerimize devam ediyoruz. Çocuklarimiz burada uzun süren bir aradan sonra kursa baslamis olmalari bizi ve çocuklari sevindirdi. Uzun süredir bir özlem var içimizde bu nedenle yogunluk var. Bu aktivitelerde çocuklarimizi kursumuza katilma noktasinda tesvik etmekte. 3 görevliyiz, ögrencilerimiz 15-20 kisilik siniflardan olusuyor. Toplamda 50 ögrencimiz var. Kiz çocuklari için de hocalarimiz ve ayri siniflarimiz var. Bunlar da diger hocalarimizla faaliyet içerisinde bulunuyorlar” dedi.



“Çocuklarimizdan yetenekli olanlari branslarina göre yönlendirmeye çalisiyoruz”

Etkinlikte yetenekli çocuklarin da degerlendirmeye alindigini ifade eden Gümüshane Gençlik ve Spor Müdürlügü’nde görevli Badminton antrenörü Hasan Hüseyin Bosnak,” Burada Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak yaz spor okullarimizi, yaz kuran kurslarimiz ile bulusturuyoruz haftada 1 gün. Bu bizim için çok güzel oluyor, çok mutluluk verici. Etkinligimizin içerisinde koordinasyon çalismalari futbola yönelik sut çalismalarimiz, basketbol atislarimiz ve voleybol çalismalarimiz oluyor ve çesitli etkinlikler yapiyoruz. Hem çocuklarla bulusmus oluyoruz, sporun her alanda herkes için oldugunun bilincini vermeye çalisiyoruz. Biz buradaki etkinliklerle bu çocuklarimizin içerisinden yetenekli olanlari kendi branslarina göre yönlendirmeye çalisiyoruz. Bu yönden de bizim için çok iyi oluyor çünkü kolay ulasilabilirlik açisindan sporcu yetistirmede bize yardimci olmus oluyor” seklinde konustu.



“Burada antrenman yapmak güzel beni iyi motive ediyor”

Antrenörlerin ve cami görevlilerin kendileriyle ilgilendigini belirten 12 yasindaki Erdem Obak "Trabzon’da yasiyoruz ben burada Kuran kurslarina geliyorum. Haftada 1-2 defa spor salonuna geliyoruz. Buradaki hocalarimiz bizimle çok ilgileniyor, cami hocalarimiz da öyle. Burada antrenman yapmak güzel beni iyi motive ediyor. Ben böyle daha mutlu oluyorum” derken, 7 yasindaki Muhammet Yusuf Yagci da “Yaz tatilinde kitap okuyorum, misafirlige gidiyorum, camiye geliyorum. Camide hocamiz bizi bir gün bizi spor kursuna getiriyor. Orada hocalarla antrenman yapiyoruz. Antrenmandan önce isinma çalismalari yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA