Gediz'de Portatif Yüzme Havuzu Açilisi Yapildi

Kütahya’nin Gediz Ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanligi "Yüzme Bilmeyen Kalmasin" Projesi çerçevesinde "Portatif Yüzme Havuzu" ve yaz spor okullari açilisi düzenlendi.

Gediz'de Portatif Yüzme Havuzu Açilisi Yapildi
Gediz’de çocuklari spora yönlendirmek amaciyla ücretsiz olarak açilan Yaz Spor Okullari’nda Gediz Belediye Baskanligi tarafindan futbol, basketbol, voleybol toplari, kort tenisi raketleri, antrenman malzemeleri, jimnastik minderi, tramplen, trombolin ve file spor malzemeleri destegi verilerek, tisört dagitimi yapildi.

Açilis törenine, Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, ile protokol üyelerinin yani sira ögrenciler ve velileri katildi.

Gediz Belediyesi’nin her yil düzenledigi yaz spor okullarina bu yil "Yüregine Sporla Dokunmadik Birey Kalmasin" slogani ile 1300 sporcu kaydi gerçeklesti. Basketbol 95, Taekwondo 118, Jimnastik 218, Yüzme 482, Voleybol 129, Futbol 132, Masa Tenisi 38, Badminton 62, Kort Tenisi 26 olmak üzere 1300 sporcu ya hizmet veriyor.

Konu hakkinda açiklama yapan Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak; “Okullarin tatile girmesi ile birlikte çocuklarin, gençlerin sporla vakit geçirmeleri, topluma daha güçlü ve saglikli sekilde kazandirilmalari amaciyla, Ilçemizde yaz spor okullari uygulamasi devam ediyor. Bugün açilisini gerçeklestirdigimiz Gençlik ve Spor Bakanligi "Yüzme Bilmeyen Kalmasin" Projesi çerçevesinde "Portatif Yüzme Havuzu" ile vatandaslarimizin hizmetine sunuyoruz. Bugün itibari ile yüzme bransinda kayitlarimiz 800’e ulasmis durumda. Yaz Spor Okullarina katilan sporcular, uzman antrenörler esliginde her bransa göre farkli gün ve mekânda egitimler verilmekte. Yaz spor okuluna katilan ögrencilerimiz, serbest zamanlarini en iyi sekilde degerlendirerek birçok spor dalinda egitim almis olacaklar. Yaz spor okuluna baslayan egitmen ve ögrencilerimize basarilar diliyorum." dedi.

Bin 300 sporcu kayitlarinin oldugunu belirten Gediz Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin; “ 800 ögrencimiz yüzme bransi için müracaat etti. Portatif yüzme havuzu sayesinde 7’den 70’e herkesi yüzme ögretmeyi hedefliyoruz. Herkesi yüzmeye bekliyoruz” seklinde konustu.

Yüzme havuzu açilisi sonrasi Jimnastik ve Taekwondo gösterilerinin izlendigi açilista sporculara protokol tarafindan tisört dagitildi.
Kaynak: İHA