Denizli'deki 827 Mezarlik Büyüksehire Emanet

Denizli genelinde bulunan 827 mezarligin bakim, onarim ve temizliklerini rutin olarak gerçeklestiren Denizli Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin en acili günlerinde de yanlarinda oluyor. Ilçe ziyaretlerinde mezarliklarda da incelemede bulunan Baskan Zolan, “Mezarliklarimizi ecdadimiza yakisir hale getiriyoruz” dedi.

Denizli'deki 827 Mezarlik Büyüksehire Emanet


Denizli’nin 19 ilçesi ve 616 mahallesinde sürdürdügü defin hizmetlerinin yani sira kent genelindeki toplam 827 mezarligin bakim, onarim ve temizliklerini rutin olarak gerçeklestiren Denizli Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin en acili günlerinde de yanlarinda oluyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi vatandaslarin mezarlik ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri için kent genelindeki ihtiyaç olan mezarliklarda duvar, tel örgü, giris kapilarinin yenilenmesi, çit çekilmesi, çesme ve kilit parke tasi dösenmesi gibi çalismalari titiz bir sekilde sürdürüyor. Ilçe ziyaretlerinde mezarliklarda da incelemede bulunarak vatandaslarin isteklerini dinleyen Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, kentin 19 ilçesi ve 616 mahallesinde bulunan tüm mezarliklarda, defin, bakim ve onarim islemlerinin 2014 yilindan itibaren Büyüksehir Belediyesi sorumlulugunda oldugunu söyledi.



Birçok mezarligin duvarlari yoktu

Tüm mezarliklari ecdada yakisir hale getirdiklerini vurgulayan Baskan Zolan, “Büyüksehir ile birlikte sorumlulugumuza geçen tüm mezarliklarda yaptigimiz tespitlerimizde birçok mezarligin duvarlari yoktu. Mezarliklarin içerisinde hayvanlar geziniyor, kuruyan otlar yanginlara neden oluyordu” dedi.

Öncelik sirasina göre mezarliklarda çalisma planladiklarini anlatan Baskan Zolan, duvarlar, kapilar, yürüyüs yollari, kilit parke tasi, çesme gibi tüm ihtiyaçlari giderdiklerini ifade etti.

Söz konusu hizmetin ayni zamanda bu vatani kendilerine emanet eden ecdada bir tesekkür oldugunu dile getiren Baskan Zolan, söyle konustu: "Bu çalismalar manevi dünyamiza yapilan yatirimlardir. Bizlere böyle güzel bir memleket birakan ecdadimiza tesekkür etmis oluyoruz. Bununla birlikte gelecek nesillerin mezarliklarin ne kadar degerli ve önemli oldugunu anlamalarini sagliyoruz"

“En üst seviyede hizmet vermek için gayret ediyoruz”

Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak vatandaslarin en acili günlerinde yanlarinda olduklarini ifade eden Baskan Zolan, “Cenaze hizmetlerimizi ücretsiz olarak, en üst seviyede vermek için gayret ediyoruz. Vatandaslarimizdan da bu konuda geri dönüsler gayet olumlu oluyor. Bu hizmet ile onlarin da manevi dünyalari huzur buluyor. Sevdiklerimizin mezarinin uygun bir ortamda ziyaret edilmesi insanimiza huzur veriyor. Defin islemlerinin de zamaninda, ücretsiz ve dini vecibelerimize uygun yapilmasi vatandaslarimiz açisindan da memnuniyetle karsilaniyor. Hepimiz bir gün bu dünyadan ayrilacagiz ve mezarliklar edebi mekanlarimiz olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA