Cumhurbaskani Erdogan'in Üzüm Fiyatini Açiklayacagi Manisa'da Heyecanli Bekleyis

Manisali üreticiler, çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarini Manisa’ya gelerek açiklayacak olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ziyaretini merakla bekliyor.

Cumhurbaskani Erdogan'in Üzüm Fiyatini Açiklayacagi Manisa'da Heyecanli Bekleyis
Manisa’nin dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzüm hasadi baslarken toplanan üzümler Manisa Ovasinda kurulan sergi alanlarinda kurutulmaya baslandi. Manisa Ovasini rengarenk bir görüntüye kavusturacak olan kurutma islemleri bir yandan hizla devam ederken, 20 Agustos Cumartesi Günü Manisa’ya gelerek kuru üzüm taban fiyatlarini açiklayacak olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açiklayacagi fiyat üreticiler tarafindan merakla beklenmeye baslandi.

Manisa’nin Saruhanli ilçesine bagli Kumkuyucak Mahallesinde çekirdeksiz Sultaniye üzüm hasadi ve kurutma islemlerinin yapildigi baglari ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi alan Saruhanli Ziraat Odasi Baskani Aydogan Okur bu seneki rekoltenin geçen seneyle ayni olacagini tahmin ettiklerini söyledi.



Saruhanli’nin ‘Üzümün baskenti olarak patentli bir ilçe olduguna vurgu yapan Saruhanli Ziraat Odasi Baskani Aydogan Okur, “Saruhanli, üzümün baskenti olarak patentli bir ilçe. Ilçemizde en erken üzüm hasadinin yapildigi Kumkuyucak Mahallemizdeyiz. 2022 yilinin tüm çiftçilerimize hayirlara vesile olmasini diliyorum. Ilçemizde 110 bin dekar alana yakin bir yerde üzüm hasadi yapilacak. Kumkuyucak Mahallemizde hasat biraz erken basliyor. Diger bölgelerimizde ayin 15’inden, 20’sinden sonra tam olarak baslayacak üzüm hasadi. Ilçemiz kaliteli üzüm yetistiren bir ilçe. Inaniyorum ki bu yil ilçemizde yetisen üzümlerimizin hiçbirinde kalinti olmayacak. Üzümün ilk budak zamanindan ilaçlarini hep ruhsatli ilaçlari dikkatle atarak geldik. Ayin 20’sinde ilk defa Manisa’da bir Cumhurbaskani gelerek üzüm fiyati açiklayacak. Insallah Cumhurbaskanimiz bizi mutlu eder biz de ona tesekkür ederiz” seklinde konustu.



"Rekolte geçen seneyle ayni"

Rekolte hakkinda bilgi veren Okur, “Bölge bölge degisiyor. Rekolte ile ilgili zaten çalismalar yapildi. Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Ilçe Tarim Orman Müdürlügü ziraat mühendisleriyle bölgelere giderek rekolte tahmini yapildi bunu da Tarim ve Orman Bakanimiz açiklayacak. Su anda ortalama olarak geçen yilin biraz altinda olan yerler var, biraz üzerinde olan yerler var genelde geçen seneki rekolte ile ayni diyebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA