Bosalan Lise Binasi Kimligi Belirsiz Kisiler Tarafindan Talan Edildi

Istanbul Sisli’de yeni bina yapilacagi için bosaltilan Sisli Anadolu Lisesi’nin eski binasi, kimligi belirsiz kisiler tarafindan talan edildi. Geçtigimiz aylarda bosaltilan binanin çatisindaki tuglalarini dahi yagmalamak için gelen sahislara karsi mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Geçtigimiz aylarda yeni binasi yapilmak üzere geçici olarak baska bir yere tasinan Sisli Anadolu Lisesi’nin eski ve bosaltilan binasi kimligi belirsiz sahislar tarafindan talan edildi. Okul binasinin içerisine de giren kisiler, içeride bulunan esyalari ve okulun camlarini kirdi. Edinilen bilgiye göre zaman zaman okulun çatisina da çikan kisileri gören vatandaslar olaya iliskin sikayetçi oldu.

Konu hakkinda konusan mahalle sakinlerinden Emine Uysal, "Bu okula sürekli gelip çatisina çikiyorlar. Çatidaki tuglalari kaldirip altindakileri dahi söküyorlar. Polisler geldiginde kaçiyorlar ama sonra tekrar ayni seyler oluyor. Yapanlari tanimiyorum ama bir seyler çaliyorlar. Ben kim olduklarini bilmiyorum ama bir seyleri çalip götürüyorlar sürekli. Genelde gece oluyor galiba, içeri girenleri görmedim ama çatidakileri görüyorum. Burasi bir an önce ya yikilsin ya yapilsin çünkü bizim mahallemize uygun bir durum degil. Rahatsiz oluyoruz. Sürekli burada korku yasamak zorunda degiliz. Insallah yetkililer geregini yapar” ifadelerini kullandi.

Sikayetçi olan mahalle sakinleri olayin bir an önce çözüme kavusturulmasini beklediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA