Bakan Dönmez'den II. Abdülhamid Han Türbesi'ne Anlamli Ziyaret

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisinin ismine ilham olan II. Abdülhamid Han’in türbesini ziyaret etti.

Bakan Dönmez'den II. Abdülhamid Han Türbesi'ne Anlamli Ziyaret
Abdülhamid Han’in Fatih ilçesi Çemberlitas’ta bulunan türbesine gelen Bakan Dönmez, restorasyonu devam eden türbede yetkililerden bilgi aldi. Ardindan türbe içindeki Osmanli padisahlari II. Mahmud, Abdülaziz ve II. Abdülhamid ile diger Osmanli hanedani mensuplarinin da mezarlarini ziyaret eden Bakan Dönmez dua etti. Kur’an-i Kerim tilavetinin de yapildigi ziyaret sonrasi Bakan Dönmez, açiklamalarda bulundu.

Sondaj gemisi filosunun son üyesi Abdülhamid Han’i ilk görev yerine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile ugurlandigini animsatan Bakan Dönmez, "Yörükler-1 lokasyonuna gönderdik. Su anda hazirlik çalismalari devam ediyor. Birkaç gün içinde insallah sondaja baslayacak" dedi.

Sondaj gemilerini ilk görev yerlerine ugurladiktan sonra isimlerine ilham olan padisahlarin türbelerini ziyaret ettiklerini belirten Dönmez, "Bugün de cennet mekan Sultan Abdülhamid Han Hazretlerinin türbesini ziyaret ettik. Ruhu sad, mekani cennet olsun. Tarihte öyle sahsiyetler var ki hayattayken yaptiklari çok degerlendirilemiyor, anlasilamiyor. Sultan Abdülhamid Han da bunlardan biri" degerlendirmelerde bulundu.

Abdülhamid Han’in kendi hükümdarligi zamaninda yer alti kaynaklarinin degerlendirilmesine iliskin olarak da jeolojik haritalarin çikarilmasi için ciddi bir çaba sarf ettigini vurgulayan Dönmez, "Bugün insallah denizlerimizdeki kesifte onun da bir isareti olacak. Öyle görüyor ve degerlendiriyoruz. Bu vesile ile Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nde çalisan arkadaslarimizi da muvaffakiyetler diliyorum. Insallah çalismanin sonunda bir kesif olursa milletimizle de paylasmis olacagiz" ifadelerini kullandi.

Yörükler-1’de sondaj hazirliklari

İçel Tasucu’nda, 9 Agustos’ta, düzenlenen törende Cumhurbaskani Erdogan tarafindan Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Antalya açiklarindaki Yörükler-1 kuyusuna ugurlanmisti.

10 Agustos’ta belirtilen noktaya ulasan gemi, sondaj için son hazirliklarini tamamliyor.

Diger sondaj gemileri Fatih, Yavuz ve Kanuni de Karadeniz’de kesfedilen 540 milyar metreküplük gazi karaya çikartma operasyonlarinda mesai harciyor.
Kaynak: İHA