Zeytinburnu'nda Pazarci Kamyonetlerine Hirsiz Dadandi

Istanbul Zeytinburnu’nda pazarcilik yapan esnafin kamyonetinde bulunan malzemeler, süpheli bir kisi tarafindan gece saatlerinde çalindi. Süphelinin kamyonetten yaptigi hirsizlik güvenlik kameralarina yansidi.

Zeytinburnu'nda Pazarci Kamyonetlerine Hirsiz Dadandi
Olay, önceki gün Zeytinburnu Bestelsiz Mahallesi’nde saat 03.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, süpheli bir kisi Zeytinburnu’nda pazarcilarin kamyonetlerini hedef seçti. Gece saatlerinde sokaga gelen süpheli, etrafta kimsenin olmadigindan emin olduktan sonra tirmanarak kamyonetin kasasina girdi. Kamyon kasasinin ön tarafinda bulunan ve maddi deger tasiyan esyalari çalan süpheli olay yerinden hizla uzaklasti.

Sabah pazara gitmek için kamyonete binen esnaf Ömer Yilmazcan, terazi ve seyyar kablolarinin çalindigini fark etti. Ikinci kez kamyoneti soyulan Yilmazcan güvenlik kameralarini inceledi. Magdur adam, süphelinin kamyonetin içerisinde 15 dakika boyunca hirsizlik yaptiktan sonra olay yerini terk ettigini gördü. Diger pazarcilarin kamyonetlerinin de ayni sekilde soyuldugunu ifade eden Yilmazcan, süphelinin yakalanmasini istedigini söyledi.



Hirsizlik anlari kamerada

Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, süpheli kisi etrafi kolaçan ettikten sonra kamyonete tirmaniyor. Sirt çantasina çaldigi esyalari dolduran süpheli, kamyonetten inerek hizla olay yerini terk ediyor.

“Bu arkadas Zeytinburnu’na dadanmis”

Yasanan hirsizligi anlatan pazarci esnafi Ömer Yilmazcan, “Iki hafta önce kapimin önünde saat 03.15 siralarinda arabama giriyor. Girdikten sonra sabah pazara gitmek için bakiyoruz. Bozuk paralarimiz, terazilerimiz, seyyar kablolarimiz sabah bunlarin dagildigini fark ettik. Bozuk paralarimizi çalmis. Sali sabahi tekrar tekrar girmis. Bu arkadas Zeytinburnu’na dadanmis. Diger pazarci arkadaslardan da teyit ettik. Onlarin araçlarina da ayni gün girmis” dedi.



“Su an 5 bin lira zararim var”

Süphelinin terazileri ve kablolari çaldigini söyleyen Yilmazcan, “Zarar veriyor. Güvenlik kamera kayitlarimiz da var. Su an 5 bin lira zararim var. Bir terazi 5 bin TL. 10 tane terazi var. 50 bin TL yapiyor. Korkuyoruz. Her girdiginde de bos gitmiyor. Arkadaslarimizin kaplarini çalmis. Bir tanesi 100 lira. 20 tane çaliyor. 2 bin lira. Bu ara çogaldi. Tek bir kisi yapiyor. Beni takip etse sadece benim arabama girer. 3-4 arkadasin aracina girmis. Bir önlem alinmasi lazim. Kapida bekliyoruz. 1 saat uykuya gidiyoruz. Tekrar geliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA