Sicak Havayla Artan 'Kasinti' Sikâyetlerine Karsi Aktar Önerileri

Son zamanlarda hava sicakliklarinin yükselmesiyle birlikte artan kasinti sikâyetlerine karsi aktarlar kükürtlü ve ardiç katranli sabun öneriyor.

Sicak Havayla Artan 'Kasinti' Sikâyetlerine Karsi Aktar Önerileri
Eskisehir’de aktarlik yapan Orhan Ipek, hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte deride olusan kasinti sikâyetlerinin arttigini belirtirken, vatandaslarin kükürtlü be ardiç katranli sabun kullanabileceklerini söyledi.

Ilk önce kasinti sikâyetinin kaynaginin çözülmesi gerektigini vurgulayan Ipek, sahdere otunun da sorunun kaynagi ögrenilene kadar kasintiya iyi gelecegini belirtti.



“Sahdere otu da vücuttaki kasintiyi azaltiyor”

Vatandasin kasima hevesiyle rahatlayacagini zannederken hastaligi daha da tetikleyebilecegini dile getiren Ipek, “Son zamanda hastalarimizin çogu kasinti sikâyetiyle bizlere geliyor. Ilk önce kasintinin kaynaginin çözülmesi gerekiyor. Kaynagini tam anlamiyla çözmeden kükürt ve ardiç katranli sabunla sorunlu bölgelerin kasinmasi azaltilabilir. Sahdere otu da ayrica vücuttaki kasintiyi azaltiyor. Vatandas kasinma hevesiyle ne kadar fazla kasinirsa o kadar rahatladigini zannediyor, ama daha çok rahatsizligini tetiklemis oluyor. Hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte dogal ürünleri kullanmak faydali” diye konustu.

Kaynak: İHA