MESKI, Atiksu Aritma Tesislerinin Iç Izleme Analizlerini Merkez Su Analiz Laboratuvarinda Yapacak

İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, merkez su analiz laboratuvari Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan ’Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarlari Yeterlik Yönetmeligi’ çerçevesinde gerçeklestirilen denetimi basariyla geçti.

MESKI, Atiksu Aritma Tesislerinin Iç Izleme Analizlerini Merkez Su Analiz Laboratuvarinda Yapacak
MESKI Merkez Su Analiz Laboratuvari, sürekli kendini gelistiren, yenilige açik ve deneyimli çalisanlariyla her yil düzenli olarak TÜRKAK tarafindan ’TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarinin Yeterliligi Için Genel Gereklilikler’ standardi çerçevesinde gerçeklestirilen denetimlere ek olarak, bu yil ilk defa ’Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarlari Yeterlik Yönetmeligi’ çerçevesinde ‘Kentsel Atiksu Aritimi Yönetmeligi’ne tabi olarak atiksu matriksinde denetime katildi.

Basarili bir sekilde gerçeklesen denetim sonrasinda yapilan kapanis toplantisinda, denetçilerin yaptigi degerlendirmede laboratuvar çalisanlarinin teknik bilgi ve yetkinliklerinin üst seviyede, ekip ruhu ve tecrübelerinin ise etkileyici oldugu belirtildi. Denetimciler, ilk defa bu çerçevede denetime giren bir laboratuvar açisindan baktiklarinda daha önce bu kadar hazirlikli bir laboratuvarla karsilasmadiklarini vurguladilar.

Yetkilendirme sürecinin tamamlanmasinin ardindan MESKI Atiksu Aritma Tesislerinin, ’iç izleme’ numunelerinin analizleri su analiz laboratuvarinda gerçeklestirilecek ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi resmi logosuyla raporlama yapilabilecek.
Kaynak: İHA