Lübnan'daki Rehine Krizi Saatler Sonra Sona Erdi

Lübnan’in baskenti Beyrut’ta hesabindaki 200 bin dolar parayi çekemeyen ve müsterileri rehin alan silahli sahis, bankadaki parasinin 35 bin dolarlik kisminin ödenmesini kabul ederek saatler sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

Lübnan'daki Rehine Krizi Saatler Sonra Sona Erdi


Lübnan’in baskenti Beyrut’ta 42 yasindaki Bassam al-Sheikh Hussein, bir bidon benzin ve silahla Hamra semtindeki Federal Banka subesine gelerek banka hesabinda bulunan yaklasik 200 bin dolari çekmek istemis, olumsuz yanit alinca ise 5’i banka çalisani olmak üzere toplam 6 kisiyi rehin almisti. Saatler süren rehine krizinin ardindan Hussein, bankadaki parasinin 35 bin dolarlik kisminin ödenmesini kabul ederek teslim olurken, olayda kimsenin yaralanmadigi belirtildi. Güvenlik güçleri tarafindan bankadan disari çikarilan silahli sahis, olay sirasinda disarida toplanan kalabaliga el salladi. Rehine krizi sirasinda ise bankanin önünde toplanan kalabalik ise "Kahrolsun bankalarin yönetimi" ve “Bassam sen bir kahramansin” sloganlari atti.

Babasinin tedavi masraflari için parasini çekmek istemis

Hussein’in banka çalisani tarafindan para çekme talebi reddedilince, yakinlarinin hastanede oldugunu bagirmaya basladigi ve ardindan silahini çikardigi belirtilmisti. Saldirganin olay yerinde olan kardesi Atef al-Sheikh Hussein medyaya yaptigi açiklamada, kardesinin babasinin tibbi masraflarini ve diger ihtiyaçlarini karsilamak için parasini çekmek istedigini ifade etmisti. Hussein’in babasinin hastanede oldugu ve tedavi masrafinin 50 bin dolar tuttugu aktarildi.

Ekonomik kriz nedeniyle para çekme islemleri sinirlandirilmisti

Ekonomik krizin 2019’dan bu yana sürdügü Lübnan’da bankalardan para çekme islemlerine kisitlama getirilmisti. Bankalar, hastane bakimi da dahil olmak üzere insani vakalar için istisnalar yaptiklarini öne sürerken, mudiler ve temsilcileri bu muafiyetlerin nadiren uygulandigini ifade etti.

Kaynak: İHA