Irak'ta Koordinasyon Grubu'ndan Protesto Çagrisi

Irak’in baskenti Bagdat’taki korunakli Yesil Bölge’de yer alan Irak Meclisi’nde Sadr Grubu Sii lideri Mukteda Sadr’in destekçilerinin eylemleri devam ederken, Sii Koordinasyon Grubu da destekçilerini Yesil Bölge yakinlarinda protesto gösterisi yapmaya çagirdi.

Irak Sadr Grubu Sii lideri Mukteda Sadr’in Irak yargisindan gelecek hafta sonuna kadar meclisi feshetmesini ve Cumhurbaskani Berhem Salih’ten erken seçim tarihini belirlemesini istemesinin ardindan Koordinasyon Grubu da hükümet kurma çalismalarina devam edeceklerini vurgulayarak, destekçilerini Yesil Bölge yakinlarinda toplanmaya çagirdi. Koordinasyon Grubu’na bagli Mesruiyeti Destekleme ve Devlet Kurumlarini Koruma Koordinasyonu Komisyonu tarafindan yapilan açiklamada, "Halk Devleti Koruyor" adli protesto için destekçilerini Yesil Bölge yakinlarinda toplanmaya davet etti. Açiklamada, Koordinasyon Grubu destekçilerinden protestolarin barisçil olmasina özen gösterilmesi ve güvenlik güçleriyle isbirligi içerisinde bulunmalari istendi. Protestonun cuma günü aksam saatlerinde düzenlenecegi belirtildi.

Sadr Grubu disindaki bütün Sii taraflarin çatisi altina toplandigi Koordinasyon Grubu’nun Sadr destekçilerinin Irak Meclisi’ni basmasindan 2 gün sonra Yesil Bölge yakinlarinda düzenledigi protesto olaysiz sona erimisti. Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr, ülke yargisindan en geç gelecek hafta sonuna kadar meclisi feshetmesini ve Cumhurbaskani Berhem Salih’ten erken seçim tarihini belirlemesini istemisti.
Kaynak: İHA