Hirsizlik Süphelisi 3 Kisi Yakalandi

Eskisehir’de jandarma ekiplerinin hirsizlara yönelik operasyonunda çok sayida çalinti malzeme ile birlikte uyusturucu madde, silah ve tüfek ele geçirilirken, 3 kisi gözaltina alindi.

Hirsizlik Süphelisi 3 Kisi Yakalandi
Edinilen bilgilere göre, Tepebasi Ilçesi’ne bagli Keskin Mahallesi’ndeki bir bag evinden 150 metre elektrik kablosunun çalindigi ihbari üzerine jandarma ekipleri çalisma baslatti. Tepebasi Ilçe Jandarma Komutanligi Asayis ekiplerince hirsizlik olayinin aydinlatilmasi ve faillerinin yakalanmasi amaciyla incelenen kamera kayitlarindan süphelilerin kullandigi araç tespit edildi. Yapilan takip sonucu suçta kullanilan araç Yukarisögütönü Mahallesi’nde içerisinde 3 süpheli sahis ile birlikte yakalandi.

Araçta yapilan arama sonucunda; 1 adet ruhsatsiz pompali tüfek, 1 adet faturasiz kurusiki tabanca, 7 gram metamfetamin, 2 adet telsiz, 1 adet satir, 5 adet çesitli ebatlarda balta, kablo eritmek için kullanilan 1 adet fön makinasi, 7 adet kablo kesme makasi, çok sayida muhtelif el aleti ve daha önce çalindigi ihbar edilen yaklasik 500 metre elektrik kablosu ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcisi’nin talimatiyla yakalanan M.B., V.Ç. ve B.K.D. isimli biri kadin 3 süpheli gözaltina alindi. Süpheli M.B.’ye ruhsatsiz av tüfegi bulundurdugu için bin 825 TL ve faturasiz kurusiki tabanca bulundurdugu için de 2 bin 356 TL idari para cezasi uygulandi.

Tepebasi Ilçe Jandarma Komutanligi’nda islemleri tamamlanan M.B., V.Ç. ve B.K.D. isimli süpheliler ‘Bag Evinden Hirsizlik’ ve ‘Kullanmak Için Uyusturucu veya Uyarici Madde Satin Alma, Bulundurma ve Kullanma’ suçlarindan sevk edildikleri mahkemede adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA