Havaya Ates Eden Sahis Silahiyla Birlikte Yakalandi

Eskisehir’de havaya ates eden bir sahis, olayda kullandigi silahla birlikte yakalandi.

Havaya Ates Eden Sahis Silahiyla Birlikte Yakalandi
Edinilen bilgilere göre, Odunpazari’na bagli Akpinar Mahallesi’nde bulunan Kapali Ceza Infaz Kurumu Lojmanlari bölgesinde kimligi belirsiz kisi veya kisilerce silahla havaya ates edildigi ihbar edildi. Ihbar üzerine çalisma baslatan Il Jandarma Komutanligi Asayis ekiplerince ates eden sahislarin bölgeyi terk ettikleri tespit edildi.

Olayin aydinlatilmasi ve süphelilerin yakalanmasi amaciyla Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekiplerince yapilan teknik ve fiziki takip ve arastirma sonucu süpheli sahislarin kimlikleri tespit edildi. Süphelilerden M.T. olayda kullanilan araç ile birlikte yakalanirken, adli makamdan alinan izinler dogrultusunda arama yapildi. Aracin ön yolcu koltugunun altina gizlenmis vaziyette olayda kullanildigi tespit edilen 1 adet ruhsatsiz tabanca ve 65 adet 9 milimetre çapinda dolu mermi ele geçirildi.

Cumhuriyet Savciligi’nin talimatiyla yakalanan süpheli M.T. hakkinda ‘Atesli silahlar ve biçaklar hakkindaki kanuna muhalefet’ ve ‘Meskun mahalde ates etmek’ suçlarindan adli islem baslatildigi, diger süpheli T.E.’nin yakalanmasina yönelik çalismalarin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA