Erbakan'dan 'Islami Dayanisma Oyunlari' Tepkisi

Yeniden Refah Genel Baskani Fatih Erbakan, “Böylesine genis katilimli, uluslararasi bir organizasyon vesilesi ile basta ev sahibi Türkiye olmak üzere Islam alemi olarak tek ses, tek yürek bir sekilde Israil zulmü telin edilip, Filistin’in yaninda oldugumuz mesaji verilebilirdi” dedi.

Erbakan'dan 'Islami Dayanisma Oyunlari' Tepkisi
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Konya’da düzenlenen 5. Islami Dayanisma Oyunlari’nda Gazze’de terör estiren Israil’in kinanmamasina tepki gösterdi.

"Müslüman Ülkeler Dayanisma Oyunlari’ denilebilirdi"

Organizasyonda, isminde ‘Islami’ ibaresinin kullanilmasina ragmen gereken hassasiyetlere dikkat edilmemesinin vatandaslarin tepkisini çektigini ifade eden Erbakan, konu hakkinda su açiklamayi yapti:

“Islami Dayanisma Oyunlari adi verilen spor etkinligi, Müslüman ülkelerden çok sayida sporcunun katilimiyla Konya’da düzenleniyor. Müslüman ülkelerin hangi vesileyle olursa olsun birlikte organizasyonlar düzenlemesi, dayanisma içinde olmasi son derece önemli ve kiymetlidir. Ancak burada etkinlik ismindeki ‘Islami’ ibaresi hakli olarak Islami hassasiyete sahip milyonlarca vatandasimizin tepkisini çekmistir. Bize göre de etkinlik isminin ‘Islami Dayanisma Oyunlari’ yerine, ‘Müslüman Ülkeler Dayanisma Oyunlari’ olmasi çok daha uygun olurdu.”

"Israil zulmüne tek ses tek yürek tepki verilebilirdi"

"Diger taraftan Israil terörünün olanca acimasizligi ile devam ettigi, Siyonist Israil’in Müslümanlari çoluk çocuk demeden katlettigi günlerde gerçeklestirilen oyunlardan, Israil’i kinama anlaminda tek bir mesaj, tek bir görüntü çikmamistir" diyen Erbakan, “Bati dünyasi Charlie Hebdo saldirisindan sonra kinama mesaji yayinlama ve protesto gösterisi yapma yarisina girmisken, ‘Islami Dayanisma Oyunlari’ adi verilen ve son derece görkemli bir sekilde açilisi yapilan etkinlikte Gazze’deki soykirima karsi sessizlik dikkat çekmistir. Böylesine genis katilimli, uluslararasi bir organizasyon vesilesi ile basta ev sahibi Türkiye olmak üzere Islam alemi olarak tek ses, tek yürek bir sekilde Israil zulmü telin edilip, Filistin’in yaninda oldugumuz mesaji verilebilirdi. Bu vesile ile Yeniden Refah Partisi olarak bir kez daha Israil terörünü siddetle telin ediyor, Yeniden Refah iktidarinda yapilan zulmün hesabini soracagimiza söz veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA