Didim'de Zabita Müdürünün Vurulma Olayiyla Ilgili 6 Süpheli Gözaltina Alindi

Didim Belediyesi Zabita Müdürü Murat Hacifettahoglu’nun geçtigimiz hafta silahli saldirgan tarafindan vurulmasi olayi, Didim Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan olusturulan özel ekip tarafindan aydinlatildi. Olayin tetikçisi M.A.S. ve kendisine yardim ettigi tespit edilen ve azmettiricisi oldugu iddia edilen A.O. ile birlikte toplam 6 süpheli emniyet güçleri tarafindan gözaltina alindi.

Didim'de Zabita Müdürünün Vurulma Olayiyla Ilgili 6 Süpheli Gözaltina Alindi
Didim Belediyesi Zabita Müdürü Murat Hacifettahoglu, 1 Agustos günü evinin önünde ogluyla birlikte çöp atmak istedigi sirada üzerine dogru kosarak gelen kar maskeli bir süpheli tarafindan 5 el kursun sikilmasi sonucu yaralanmis, kursunlardan 2’si sag ayagina 1’i ise sol ayagina isabet etmisti. Yaralanan Hacifettahoglu, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine sevk edilerek ameliyat edilmisti.

Olay gününün görgü taniklarini ve çevredeki güvenlik kameralarini tek tek inceleyen Didim Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligine bagli ekipler, olayi gerçeklestiren yüzü maskeli, siyah sapkali, siyah montlu erkek sahsin kaçis bölgelerini inceledi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri süpheli sahsin bir otelden çikarak olay yerine geldigini ve saklandigini, ardindan da Zabita Müdürü Hacifettahoglu’nu takip ederek ates açtigini tespit etti. Süpheli sahsin kosarak uzaklastigi, ardindan bir sokak ileride üstünü degistirdigi ve motosiklet ile bölgeyi terk ettigi belirlendi. Asayis ekipleri, tetikçinin kaçtigi motosikletin izini sürerek motosikletin ilçede bir otele birakildigini tespit etti.

Istanbul’a özel ekip gönderildi

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve isletmelere ait güvenlik kameralarini inceleyen emniyet güçleri, olayin tetikçisinin M.A.S. (20) oldugunu tespit etti. Tetikçi M.A.S. olayin hemen ardindan arkadasi olan E.A. (22)’dan yardim istedigi ve süphelilerin C.T.’ye ait oldugu tespit edilen araçla Istanbul’a kaçtigi belirlendi. Istanbul’a kaçan süphelilere H.A. isimli süphelinin de yardim ettigi ögrenildi. Süphelilerin Istanbul’a kaçtigini tespit eden Didim Emniyeti, faillerin yakalanmasi için özel bir ekibi Istanbul’a görevlendirdi.

Asayis Büro Amirligi ekipleri, süphelilerin yakalanmasi noktasinda yüzlerce saat is yeri ve güvenlik kamerasi inceleyerek süphelilerin Istanbul Silivri’de saklandigini tespit etti. Silivri’de belirlenen villaya yapilan baskinda süphelilerin tamami yakalanarak gözaltina alinip Didim’e getirildi.

Iddialara göre, olayin tetikçisi M.A.S.’nin akrabasinin Didim’deki bir otelde çalistigi ve otelin sahibi is insani A.O. ile akrabasi olan M.O.’nun da olayla baglantili olarak Didim’de emniyet güçlerince gözaltina alindigi ögrenildi. Tetikçi M.A.S.’nin ve E.A.’nin çesitli suçlardan sabikasi oldugu da ögrenildi.

Olayla ilgili olarak otel sahibi A.O., akrabasi M.O. ile tetikçi M.A.S., arkadasi E.A., kaçtiklari araç sahibi C.T. ile is birligi yaptiklari ileri sürülen H.A.’nin sorgulari, Didim’de emniyet güçleri tarafindan sürdürülüyor.
Kaynak: İHA