Bugday Yüklü Römorku Çalan 3 Süpheliden 1'I Yakalandi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde bir çiftçinin evinin önündeki bugday yüklü römorku çaldigi tespit edilen 3 süpheliden 1’i, polis ekiplerince yakalandi. Süphelilerin, çaldiklari bugday ve römorku ayri ayri kisilere sattigi ortaya çikti.

Bugday Yüklü Römorku Çalan 3 Süpheliden 1'I Yakalandi
Ilçe merkezindeki Battalgazi Mahallesi Pasalik Caddesi’nde Osman Sahin adli çiftçiye ait içinde 6 ton bugday bulunan römork, kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce çalinmisti. 1 yillik emegi ile römorkunun çalindigini anlayan Sahin’in basvurusu sonrasinda süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatilmisti. Elbistan Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, çevredeki isyerleri ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarini inceleyerek hirsizliga dair iz aradi. Ekipler, saatlerce kaydi tek tek izledikten sonra aradiklari ipucuna ulasti. Içi bugday dolu römorku götürmekte kullanilan traktörün plakasindan yola çikan polis ekipleri, süphelilerin de A.S., G.G. ve R.S. oldugunu tespit etti. Süphelilerden A.S., polis ekipleri tarafindan yakalandi.

Çalismanin devaminda bugdayin ve römorkun ayri ayri sahislara sattiklari ögrenildi. Römorku ve bugdayi alan kisilere suç esyasini satin aldiklari gerekçesi ile söz konusu sahislar hakkinda islem baslatildi. Römork ve bugdayin, sahibine teslim edilecegi ögrenildi. Adreslerinde bulunamayan diger süphelilerin ise aranmasina devam edildigi bildirildi.

Çiftçi Osman Sahin de, kendisini yaklasik 70 bin lira zarardan kurtaran polis ekiplerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA