Yaz Ortasinda Sel Vurdu Açiklamasi Ev Ve Is Yerlerini Su Basti, Yollar Göle Döndü

Edirne’de aninden baslayan ve siddetini giderek arttiran saganak yagis sebebiyle is yerlerini ve bazi evleri su basarken çökme tehlikesi bulunan bina için önlem alindi.

Yaz Ortasinda Sel Vurdu Açiklamasi Ev Ve Is Yerlerini Su Basti, Yollar Göle Döndü
Edirne’de yaz ortasinda aniden bastiran saganak yagis hayati olumsuz etkiledi. Siddetini arttirarak devam eden saganak nedeniyle is yerlerini ve bazi evleri su basti. Esnaf ve vatandaslar kendi imkanlariyla temizlik çalismasi yapti.

VATANDASLAR EDIRNE BELEDIYESINE ISYAN ETTI

Yapilan kazilarin ardindan sürekli asfalt atildigini ve bu sebepten dolayi kaldirimlarin boyunun azaldigini belirten Suhey Tunçyürek, “3 senedir basmiyordu. Durumumuz iyi idi. Ama yol kazilip tekrar üzerine defalarca asfalt atilinca yol yükseldi ve bu sefer kaldirimlar alçak kaldi. Bir anda Sükrüpasa Mahallesinden 1. Murat’a dogru su gelince içeri dogru akti su. Artik alt yapi mi, mazgallar mi, tikaninca oradan oluk oluk buraya geliyor” dedi.



"ALT YAPI YOK, ÜST YAPI YOK EDIRNE SIFIR"

Ahmet Kivircik ise alt yapi ve üst yapinin olamamasindan bu durumlarin yasandigini vurgulayarak, “Geçen sene bir anda geldi dedik ama bu sefer bu caddelere asfalt ata ata kaldirimlar kaldi 4 parmak. Bu asfaltlari bu kadar yüksek tutup kaldirimlari düsük tutuyorlar. Yükseltin bu kaldirimlari 50 - 60 santimetre yapin. Diyorlar ki bodrum kati ruhsati iptal ederim. Sen önce alt yapini yap sonra benim ruhsatima gel. 1 degil, 2 degil, 3 degil yani. Ben bodrum kattayim iyi güzel de illa beni su basacak degil bana yoldan geliyor. Alt yapi yok, üst yapi yok Edirne sifir” ifadelerini kullandi.

Her zaman bu durumla karsi karsiya kaldiklarini ifaden eden Mehtap Elçik yetkililerden çözüm bekledigini söyledi.



"SAGANAK YAGIS NEDENIYLE ÇÖKME TEHLIKESI BULUNAN BINA IÇIN ÖNLEM ALINDI"

Saganak yagis sebebiyle çökme tehlikesi bulunan bina oldugu ihbari üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik geldi. Bölgeye gelen Vali Kirbiyik yikilma tehlikesi bulunan binada incelemelerde bulunarak AFAD ekiplerinden bilgi aldi.

(Mehmet Basmaci - IHA)
Kaynak: İHA