Yegenini Kurtarmak Isterken Girdigi Sulama Kanalinda Kayboldu

Adana’da bayram gezmesinden dönerken sulama kanalina düsen yegenini kurtarmak için kanala giren 27 yasindaki genç akintiya kapilarak kayboldu. Kaybolan genci arama çalismasi baslatildi.

Yegenini Kurtarmak Isterken Girdigi Sulama Kanalinda Kayboldu
Ailesiyle bayram gezmesinden dönen 8 yasindaki Suriye uyruklu Elisa Yakub, merkez Yüregir ilçesi Kisla Mahallesi Ege Bagatur Bulvari’ndayken sulama kanalinin temizligi için araç giris-çikis yolundan kanalin kenarina geldi. Küçük Elisa burada oynarken sulama kanalina düstü.

Elisa’nin kanala düsmesinin ardindan önce annesi Fatma, ardindan da dedesi Muhammed (65) ve dayisi Mahmud Hanora (27) kanala girdi. Çevredekilerin de yardimiyla Elisa ve annesi Fatma kanaldan çikartildi. Dede Muhammed ise kendi imkanlariyla kanaldan çikti.

Dayi kayboldu

Bu sirada, yegenini kurtarmak için kanala giren Mahmud Hanora, akintiya kapilarak kayboldu. Mahmud Hanora’nin gözden kaybolmasi üzerine çevredekiler durumu polise ve saglik ekiplerine bildirdi.

Bölgeye gelen saglik ekipleri anne Fatma ve kizi Elisa’yi Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirdi. Anne ve kizin durumunun iyi oldugu ögrenilirken, bölgeye sevk edilen Il Emniyet Müdürlügü Sualti Grup Amirligi ekipleri, sulama kanalinda Mahmud Hanora için arama çalismasi baslatti.
Kaynak: İHA