Tokyo Camisi'ne Cemaat Sigmadi, Bayram Namazi Iki Kez Kilindi

Japonya’da yasayan Müslüman toplumu Kurban Bayrami’ni Tokyo Camisi’nde kilinan bayram namazi ile karsiladi. Yogunluk nedeniyle namaz kilmak isteyen Müslümanlar siraya girdi, namaz iki kez art arda kilindi. Hutbeler Arapça, Ingilizce, Türkçe ve Japonca olmak üzere 4 dilde okundu.

Tokyo Camisi'ne Cemaat Sigmadi, Bayram Namazi Iki Kez Kilindi
Japonya’da bulunan Tokyo Camisi’nde Kurban Bayrami coskusu yasandi. Tokyo ve çevresinde yasayan birçok farkli milletten Müslüman, erken saatlerde bayram namazini kilmak üzere Tokyo Camisi’ne akin etti. Yogun katilim nedeniyle namaz iki kez kilinirken, namaz sonrasi düzenlenen yardim etkinligine ilgi büyük oldu. Bayram namazini kilmak ve dünyanin farkli ülkelerinden gelen Müslümanlar ile bu önemli günü karsilamak için Tokyo Camisi’ne geldigini belirten Ürdün vatandasi Ahmed Cedid, "Dünya genelindeki tüm Müslümanlara bayram vesilesiyle baris, refah ve mutluluk diliyorum" dedi.

Japonya’ya yeni tasindigini belirten Gazi Gürler ise, "Bayramda ülkemizden uzaktayiz, ancak Tokyo Camisi bize bu eksikligi yasattirmiyor. Tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni kutlar ve hayirlara vesile olmasini dilerim" seklinde konustu.



Bayram namazina yogun ilgi

Japonya’dan tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni kutladigini söyleyen Tokyo Camisi Imami Muhammet Rifat Çinar da farkli milletlerden ve kültürlerden olusan cemaat ile Kurban Bayrami namazini niyaz etmekten mutluluk duydugunu ifade etti.

Çok uluslu bir cemaate sahip olmalari nedeniyle hutbeleri Arapça, Ingilizce, Türkçe ve Japonca olmak üzere 4 dilde okuduklarinin altini çizen Çinar, bu vesileyle Kurban Bayrami’nin önemini çok sayida kisiye aktardiklarini vurguladi. Çinar, bu bayram namazinda dün silahli saldiri sonucu hayatini kaybeden Eski Japonya Basbakani Shinzo Abe’yi de unutmadiklarini belirterek bassagligi dileklerini ilettiklerini kaydetti.



Yetim çocuklar için yardim etkinligi düzenlendi

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Gürgen ise, "Tokyo’daki camimiz hem Japonya’daki vatandaslarimizin hem de genel olarak Japonya’daki Müslüman cemaatinin bir araya geldigi güzel bir mekan" ifadelerini kullandi. Bayram namazi sonrasinda gerçeklestirilen yardim etkinligine deginen Gürgen, "Yetim çocuklar için yapilan bu ve bunun gibi etkinlikleri Tokyo Camisi, yilda 2 kez gerçeklestiriyor. Katkisi bulunan cami çalisanlarina ve herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA