Pamukkale'de Vatandaslar Kurbanlarini Saglikli Bir Ortamda Kesim Yapti

Pamukkale Belediyesi, vatandaslarin kurbanlarini saglikli ortamda kesebilmeleri için Kurban Bayrami’nin ilk günü 5 noktada küçükbas ve bir mahallede de büyükbas kurban kesim yerinde gerekli olan tüm tedbirleri aldi.

Pamukkale'de Vatandaslar Kurbanlarini Saglikli Bir Ortamda Kesim Yapti


Pamukkale Belediyesi, her zaman oldugu gibi bayramlarda da vatandaslarin yaninda oluyor. Iki dini bayramdan biri olan Kurban Bayrami’nda vatandaslarin kurbanlarini saglikli ortamda kesebilmeleri için Pamukkale Belediyesi, 6 noktada gerekli olan tedbirleri aldi. Ilçede küçükbas hayvanlar kesmek isteyen vatandaslar Ulu Cami yanindaki eski sebze hali, Kuspinar Mahallesi Pazar Yeri, Incilipinar Mahallesi Kapali Pazar Yeri, Kinikli Mahallesi Kapali Pazar Yeri, Dokuzkavaklar Merkezefendi Kuran Kursu Bahçesi, Anafartalar Kapali Pazar Yeri’ni kullandi. Büyükbas hayvanlar için ise kurban kesimi Akhan Mahallesi Çayir Mevkii Duranlar Mezbahanesi’nde gerçeklesti. Pamukkale Belediyesi, kesimlerin Islami usullere uygun bir sekilde yapilmasi için gerekli tedbirleri alirken vatandaslarin etlerini koyabilecegi, atiklari atabilecegi iki ayri cins poset temin etti. Kesim yerlerinde ihtiyaç olan çengel, kompresör, ip, hortum, elektrik, çadir, masa, sandalye vb. ihtiyaç malzemeleri de Pamukkale Belediyesi tarafindan temin edildi. Tüm bu hizmetleri ücretsiz olarak saglayan Pamukkale Belediyesi ayrica kurban kesim yerlerinde, çay ikraminda bulunarak, ihtiyaci olanlar için bir araç vatandaslara eve hizmet konusunda yardimci oldu. 14 mahallede 30 adet kuyu açan Pamukkale Belediyesi, kurban kesimi sonrasinda kurban atiklarinin bu kuyularda bertaraf edilmesini sagladi. Temizlik için, her kesim noktasinda ikiser ekip halinde hazir bulunurken, vatandaslarin hijyenik bir ortamda kesim yapmalari saglandi. Belediyenin veterineri, kesim yerlerini dolasarak hayvan kontrolü saglarken, bayram öncesi baslayan dezenfekte islemleri bayram süresince de sürdürülecek. Bayram boyunca, ilçe halki tüm sikâyet ve müracaatlarinda belediyenin 444 9 220 numarali hattini arayabilecek.

Vatandas verilen kurban hizmetinden memnun

Pamukkale Belediyesi kurban kesim noktasindaki hizmetten memnun oldugunu belirten Hatice Ögünç “Su an Pamukkale belediyesi hayvan kesim noktasindayim. Kurban sabahi buraya ibadetimizi yapmak için geldik. Sabahleyin kahvalti yapacak firsatimiz olmadi ancak Pamukkale belediyemiz bizim kahvaltimizi bile düsünmüs. Her sey dört dörtlük burada her zaman oldugu gibi baskanimiz bizi düsünmeye devam ediyor. Avni baskanim iyi ki varsiniz sizi çok seviyoruz hizmetlerinizden dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA