Kurban Keserken Yaralandi, 'Ben Degil Etrafimdakiler Acemi' Dedi

Sakarya’da kurban kesimi sirasinda kendini yaralayan acemi kasaplar solugu hastanelerde aldi. Kesim sirasinda yaralanan bir vatandas ise kendinin degil yanindakilerin acemi olmasindan dert yandi.

Kurban Keserken Yaralandi, 'Ben Degil Etrafimdakiler Acemi' Dedi
Her bayram oldugu gibi bu Kurban Bayrami’nda da acemi kasaplar, kendilerini yaralayarak solugu hastanede aldi. Hayvan yatirma ve kesme tekniklerini yanlis uygulayan acemi kasaplar kullandiklari aletler ve hayvanlarin boynuzlari tarafindan çesitli yerlerinden yara aldi. Kesim sirasinda etrafindakilerin acemiliginden yakinan Köksal Limon ise parmagina ve dizine toplamda 6 dikisi atildigini söyledi.



“Ben degil etrafimdakiler acemi”

Kurban kesimi esnasinda yara alan Mustafa Bas, “Kurban yatirirken iple baglayacaktim ayagini vurdu tekmeyi yere düstüm. Parmagim çatlamis alçiya alindi. O an yere düsmenin etkisiyle yüzümde yara aldi, suanda durumum iyi” derken Köksal Limon ise, “Kurbani keserken hayvanin ayagi kaydi, yanimdakiler de acemi oldugu için bende hayvanin üstüne çullanayim derken o esnada çocukta benim üzerime çullandi dogal olarak hayvanin boynuzu benim bacagima girdi. 3 dikisi bacagima kardesim hayvanin derisini soyarken de benim parmagimi kesti oraya da 3 dikisi atildi. Ben degil etrafimdakiler acemi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA