Iran'in Eski Içisleri Bakan Yardimcisi Taczade Tutuklandi

Iran’in eski Içisleri Bakan Yardimcisi Mustafa Taczade, ulusal güvenlige karsi suç isleme gerekçesiyle tutuklandi.

Iran'in Eski Içisleri Bakan Yardimcisi Taczade Tutuklandi
Iran Yargi Erki, eski Içisleri Bakan Yardimcisi Mustafa Taczade’nin ulusal güvenligi tehdit ve kamuoyunu aldatici yalan bilgi paylasmaktan dolayi tutuklandigini açikladi.

Mustafa Taczade, eski Iran Cumhurbaskani Muhammed Hatemi döneminde Içisleri Bakan Yardimciligi ve Cumhurbaskani Danismani olarak görev yapmisti. Sosyal medya üzerinden sik sik hükümete yönelik sert elestirilerde bulunan Taczade, son olarak Devrim Muhafizlari Ordusu’nu hedef alan bir konusmasinda, Devrim Muhafizlari’nin siyasete müdahalesini elestirmis ve “Devrim Muhafizlari Ordusu artik kislasina geri dönmelidir” ifadelerini kullanmisti.

Iran’da 2 film yönetmeni de tutuklandi

Iran Yargi Erki tarafindan yapilan açiklamada, “Ulusal güvenligi tehdit olusturma ve rejim karsiti faaliyet” suçlamasiyla 2 yönetmenin tutuklandigi duyuruldu. Yönetmenlerin, ülkenin güneyinde bulunan Abadan kentinde 23 Mayis tarihinde 42 kisinin ölümüne neden olan Metropol binasinin çökmesine iliskin “Tüfegini indir” adli bildiriye imza attiklari gerekçesiyle tutuklandiklari belirtildi.
Kaynak: İHA