Gaziantep'te Vatandaslarin Kurban Kesim Telasi Basladi

Gaziantep’te bayram namazinin ardindan kurban kesim yerlerine akin eden vatandaslari kurban telasi sardi. Kurbanlar uyarilara ragmen yine çocuklarin gözleri önünde kesilirken büyükbas hayvanlar kesim esnasinda sahiplerine zor anlar yasatti.

Gaziantep'te Vatandaslarin Kurban Kesim Telasi Basladi


Gaziantep’te bayram namazinin kilinmasinin ardindan vatandaslarin kurban kesim telasi basladi.

Kurban kesim ve satis alanlarina ulasmak isteyen çok sayida vatandastan dolayi kent merkezinde trafik yogunlugu olustu. Kentteki kurbanlik kesimleri, belediyelerin belirttigi yerlerin disinda açik alanlarda da gerçeklestirilirken kurban kesim alanlari doldu tasti. Birçok vatandaslar, yapilan uyarilara ragmen çocuklarin gözü önünde kurban kesimi yapti. Çocuklar babalari ve yakinlarinin kurban kesimini korku dolu gözlerle izledi.

Büyükbas hayvanlari kasapla birlikte kesim için hazirlamaya çalisan vatandaslar büyük çaba sarf etti. Çok sayida vatandasin zapt etmekte zorlandigi büyükbas hayvanlar kesim esnasinda vatandaslari ve kasaplari zorladi.

Bayram namazini kildiktan sonra kurban kesim alanina geldiklerini aktaran Mehmet Ali Esiyok, Allah’in farz kildigi kurbanlarini kestiklerini söyledi.

Tüm kurbanlarin kabul olmasi için dua eden Esiyok, hisse dagitiminin ardindan etleri ihtiyaç sahiplerine dagitacaklarini belirtti.

Kaynak: İHA